ua en ru

Обвал шахти у Львівській області: об'єкт не мав дозволу на проведення небезпечних робіт

Обвал шахти у Львівській області: об'єкт не мав дозволу на проведення небезпечних робіт Фото: шахта "Степова" не мала дозволу на проведення робіт

Ще кілька шахт "Львіввугілля" не мають належно оформлених дозволів на роботи

На момент обвалу на шахті "Степова" (Львівська область) у неї не було належно оформленого дозволу на проведення небезпечних робіт. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Також стоїть питання, і зараз ми проводимо перевірку того, що безпосередньо під час вибуху на шахті ("Степова") не було дозволу на проведення небезпечних робіт всередині шахти. Зараз Держпраці разом з регіональним відділенням проводить розслідування, які надавалися приписи шахті безпосередньо під час 2016-2017 років, яким чином вони були або не були виконані, і чому на перше лютого такого дозволу не існувало?", - сказав Зубко.

За словами міністра, перевірка показала, що ще кілька шахт, що входять до складу ДП "Львіввугілля", також не мають таких дозволів.

"Також під час розгляду комісією ми отримали інформацію, що безпосередньо ще кілька шахт, які входять до складу ДП "Львіввугілля", не мають на сьогоднішній день дозволів на безпечне проведення робіт", - додав віце-прем'єр.

Разом з тим Зубко зазначив, що зараз комісією вивчається питання, чому в місці аварії було встановлено обладнання для провітрювання продуктивністю 120 куб. м на годину, при необхідної 450 куб. м. Також вивчається питання невідповідності кабелю, через який було підключено насосне обладнання, та причини неспрацьовування системи аварійного оповіщення.

Нагадаємо, Львівська облрада виділила 100 тис. гривень сім'ям загиблих гірників шахти "Степова".