ua en ru

Обвал будинку у Харківській області: одна людина загинула

Обвал будинку у Харківській області: одна людина загинула Фото: обвал будинку у Харківській області

Ще одна людина госпіталізована

В результаті обвалу будинку в Харківській області (м. Куп’янськ) загинула одна людина. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"3 серпня о 3:02 на номер 101 надійшло повідомлено про обвал перекриття житлового будинку та затиснення двох людей за адресою: Харківська область, м. Куп’янськ, вул. Пушкінська, 21. Повідомлення про обвал надійшло від власника будинку, чоловіка 1959 р.н", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, по прибуттю на місце обвалу будинку у Харківській області правоохоронці встановили, що в невеличкому приватному одноповерховому житловому будинку сталося невимушене руйнування перекриття стелі в житловій кімнаті з обвалом дерев’яних конструкцій та глиняної обмазки на площі 12 м кв.

"Під обвалом знаходилось двоє людей: чоловік 1971 р.н. та жінка 1976 р.н. Рятувальниками було встановлено, що чоловік ще залишався живий, а жінка вже не подавала ознак життя. Співробітники ДСНС за допомогою спеціального інструменту вилучили з-під завалу постраждалого чоловіка та тіло загиблої громадянки", - йдеться у повідомленні.

Наразі потерпілого госпіталізували до центральної районної лікарні.

Ймовірною причиною руйнування перекриття стелі в житловій кімнаті будинку з обвалом дерев’яних конструкцій та глиняної обмазки рятувальники називають занедбаність будівлі.

"Тривалий час експлуатації будинку не проводився ремонт покрівлі, внаслідок чого опади попадали на перекриття стелі руйнуючи його. Усі мешканці будинку - особи без певного роду занять, існували за рахунок збору та здачі у приймальні пункти вторинної сировини, зловживали спиртними напоями", - йдеться у повідомленні.

обвал будинку у Харківській області

Фото: обвал будинку у Харківській області

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Торецьку Донецької області стався обвал на шахті ім. Дзержинського, один гірник загинув.