ua en ru

На шахті у Донецькій області стався обвал, одна людина загинула

На шахті у Донецькій області стався обвал, одна людина загинула Фото: шахта

Прокуратура розслідується кримінальне провадження за фактом смертельного травмування гірника

У Торецьку Донецької області стався обвал на шахті ім.Дзержинського, один гірник загинув. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

Як повідомляється, під процесуальним керівництвом Костянтинівської місцевої прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом смертельного травмування гірника.


"Встановлено, що 21 червня, в одному із стволів шахти ім. Дзержинського ДП "Дзержинськвугілля", на горизонті 1100 м, стався обвал породи, в результаті чого 52-річний гірничий робітник отримав травми, не сумісні з життям. В результаті рятувальних робіт тіло загиблого піднято на поверхню", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей) КК України.

"Наразі досудове розслідування триває. Проводяться необхідні слідчі дії щодо встановлення усіх обставин загибелі шахтаря", - повідомляють у прокуратурі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на шахті в Донецькій області під час практики загинув студент.