ua en ru

Обстріл Сартани вівся з підконтрольною бойовикам території, - висновок експертів

Обстріл Сартани вівся з підконтрольною бойовикам території, - висновок експертів Фото: обстріл Сартани

Обстріл здійснювався з установок САУ з відстані 12 км

Експерти визначили, що обстріл селища Сартана в Іллічівському районі Маріуполя вівся з підконтрольною бойовикам території. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

"У ході досудового розслідування, із залученням фахівців, проведено ряд слідчих дій, спрямованих на встановлення напрямку з якого проведений обстріл. Згідно з висновками експертів та фахівців, враховуючи кути нахилу вхідних отворів снарядів, характер ушкоджень навколишніх будівель і предметів, форм і розмірів воронок, встановлено калібр снарядів (120-122 мм), траєкторію їх руху в напрямку зі сходу на захід", - йдеться в повідомленні.

Обстріл Сартани вівся з підконтрольною бойовикам території, - висновок експертів

Фото - фахівці встановили напрямок обстрілу Сартани

Крім цього встановлено, що вогонь вівся з відстані приблизно 12 км із застосуванням установок САУ.

"Таким чином, слідством встановлено, що обстріл здійснювався з території, непідконтрольної Україні", - підсумували експерти.

Нагадаємо, бойовики обстріляли селище Сартана в ніч з 16 на 17 серпня 2015 р. В результаті артилерійського обстрілу троє людей загинули, поранення отримали ще п'ятеро мирних жителів, серед яких 10-річна дитина, також зазнали руйнувань більше 50 житлових будинків і господарських приміщень.

Під процесуальним керівництвом прокуратури міста Маріуполя розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт) за фактом обстрілу бойовиками селища Сартана.