ua en ru

Обстріл консульства Польщі: в СБУ заявили, що подібні провокації вигідні тільки Росії

Обстріл консульства Польщі: в СБУ заявили, що подібні провокації вигідні тільки Росії Фото: в СБУ прокоментували обстріл консульства Польщі

Слідство розглядає декілька версій причин обстрілу консульства Польщі, у тому числі й теракт

В Службі безпеки України заявили, що такі провокації як обстріл консульства Польщі у Луцьку вигідні тільки Російській Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, у ніч на 29 березня на четвертому поверсі адмінбудівлі Генконсульства Польщі у Луцьку стався вибух, причиною якого, за попередніми даними, став постріл з гранатомета РПГ-26. Наразі на місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції.

"Слідство розглядає декілька версій інциденту, у тому числі й терористичний акт. СБ України докладе максимум зусиль, щоб у стислі терміни встановити і затримати винних. Провокації проти Республіки Польща, що час від часу трапляються в Україні, вигідні лише одній стороні - Російській Федерації, почерк якої видно здалека", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що глава СБУ Василь Грицак поінформував посла Польщі в Україні Яна Пєкло про заходи, що вживаються СБУ для розкриття злочину.

Також у відомстві переконані, що обстріл консульства Польщі не вплине на відносини між країнами.

"Ми переконані, що такі дії агресора не зможуть вплинути на взаємовідносини між дружніми українським та польським народами", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на місці обстрілу консульства Польщі у Луцьку поліція виявила деталі від ручного протитанкового гранатомета РПГ-22.