ua en ru

Компанія, що обслуговувала міст у Генуї, звинуватила Мінтранспорту Італії в недбалості

Компанія, що обслуговувала міст у Генуї, звинуватила Мінтранспорту Італії в недбалості Фото: міст у Генуї (twitter.com/BeckyBluepuff)

Autostrade per l'italia стверджує, що експерти ще півроку тому попереджали чиновників про необхідність ремонту

Міст Моранді, який рухнув у Генуї, давно був несправним, експерти ще в лютому 2018 року направили в Міністерство транспорту Італії висновок, з якого випливало, що опори мосту втратили свою міцність і йому потрібен капітальний ремонт. Про це заявила компанія Autostrade per l'italia, яка обслуговувала міст, передає Financial Times.

В італійському ж уряді стверджують, що у всьому винна Autostrade per l'italia, яка не стежила за станом мосту, хоча він перебував в її віданні.

Як зазначає видання, ситуація ускладнюється тим, що комісію з розслідування події очолює архітектор Роберто Феррацца, який вивчав проект реставрації мосту в лютому.

Сам Феррацца заявив, що повідомлення Autostrade per l'italia було засноване на дослідженні Політехнічного університету в Мілані в жовтні минулого року, в якому вказувалося на проблеми з мостом.

Архітектор стверджує, що в Міністерстві транспорту погодилися на реконструкцію, в травні оголосили тендер і влітку почалися підготовчі роботи.

Водночас влада не стала обмежувати рух мостом, який зв'язував дві частини Генуї.

Нагадаємо, в уряді Італії почали розслідування щодо компанії Autostrade per l'Italia, яка обслуговувала міст Моранді біля Генуї, що обрушився 14 серпня, в результаті чого загинули 43 людини.