ua en ru

ОБСЄ заявило про цензуру у ЗМІ на окупованому Донбасі

ОБСЄ заявило про цензуру у ЗМІ на окупованому Донбасі Фото: Дуня Міятович

Міятович закликала звільнити кримського журналіста Семену

Представник Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи слова Дуня Міятович заявила про цензуру у ЗМІ на окупованих територіях України. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті ОБСЄ.

Так, Міятович засудила триваюче погіршення свободи та безпеки журналістів на окупованих територіях України.

Крім того, повідомляється про факти обмеження свободи вираження думок та свободи засобів масової інформації в районах, непідконтрольних владі, в тому числі заборону більш ніж 350 веб-сайтів і українським ЗМІ та подальше обмеження доступу до українських ЗМІ.

"Доступ до інформації, плюралізм думок і безпека журналістів продовжують страждати в період кризи...Як і у випадку з Кримом, триваюче погіршення свободи слова і свободи ЗМІ в постраждалих від конфлікту районах України є дуже тривожним", - зазначила Міятович.

Також вона висловила занепокоєння з приводу переслідування кримського журналіста Миколи Семени, якого звинувачують в "публічних закликах до дій, що порушують територіальну цілісність Російської Федерації".

"Випадок Семени нагадує всім нам про практику змушувати замовчати своїх критиків у Криму. Абсолютно неприйнятним є переслідування журналіста за вираження його поглядів. Я закликаю зняти звинувачення з Семени", - сказала Міятович.

Нагадаємо, раніше Міятович закликала українську владу активізувати зусилля для того, щоб покласти край безкарності за злочини проти журналістів.