ua en ru

ОБСЄ знову повідомляє про обстріл в районі місця аварії Boeing-777

Моніторингова місія ОБСЄ знову повідомила, що 17 листопада в районі місця аварії малайзійського Boeing-777, де над збором уламків працювали експерти, були чутні звуки обстрілу.

Моніторингова місія ОБСЄ знову повідомила, що 17 листопада в районі місця аварії малайзійського Boeing-777, де над збором уламків працювали експерти, були чутні звуки обстрілу. Про це йдеться у звіті місії, опублікованому 19 листопада.

"Приблизно в 6 км від місця аварії, у 09:50, СММ два рази з інтервалами чула ракетний та артилерійський вогонь, що виходив з південного напрямку. Протягом ранку, обстріл також був зафіксований з півночі. СММ не могла визначити походження обстрілу", - йдеться у звіті.

Також у звіті згадується, що місія спостерігала за збором уламків лайнера голландськими експертами, яким допомагали 30 представників так званої "Донецької народної республіки".

Нагадаємо, голландські експерти доставили в Торез Донецької області уламки малайзійського Boeing-777, звідки їх перевезуть до Харкова, а потім - в Нідерланди.