ua en ru

В ОБСЄ повідомили, хто замінить Хуга посаді заступника голови моніторингової місії в Україні

В ОБСЄ повідомили, хто замінить Хуга посаді заступника голови моніторингової місії в Україні Фото: Марк Етерінгтон (osce.org)

Заступником голови місії ОБСЄ в Україні призначено Марка Етерінгтона

Олександра Хуга на посаді заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні замінить Марк Етерінгтон. Про це з посиланням на прес-службу місії повідомляє "Укрінформ".

"Заступником голови СММ ОБСЄ в Україні призначено Марка Етерінгтона", - зазначили в організації.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Хуг йде зі своєї посади. Термін дії його повноважень завершується 31 жовтня.

За словами Хуга, він іде по тій причині, що ОБСЄ не є кар'єрною організацією. Крім того, працювати в її структурах можна не більше десяти років.

Додамо, на думку Хуга, для швидкого припинення бойових дій на Донбасі необхідна політична воля, при наявності якої "конфлікт на Донбасі можна було б припинити дуже швидко".

"Ми неодноразово ставали свідками того, як після оголошення сторонами чергової прихильності припиненню вогню кількість порушень за короткий період часу різко знижувалася. Тобто, якщо надходив наказ припинити вогонь, він виконувався. Це означає, що при наявності політичної волі ситуацію з безпекою в регіоні можна було б стабілізувати. Але поки що цієї волі немає", - розповідав він.