ua en ru

ОБСЄ розмістить 16 своїх спостерігачів на російських пунктах пропуску "Донецьк" і "Гуково" на 3 місяці, - МЗС РФ

Постійна рада ОБСЄ сьогодні, 24 липня 2014 р., прийняла рішення про розміщення 16 спостерігачів організації на пунктах пропуску "Донецьк" і "Гуково" на російсько-українському кордоні терміном на три місяці.

Постійна рада ОБСЄ сьогодні, 24 липня 2014 р., прийняла рішення про розміщення 16 спостерігачів організації на пунктах пропуску "Донецьк" і "Гуково" на російсько-українському кордоні терміном на три місяці. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Російської Федерації.

"Важливо, що Росія запросила спостерігачів ОБСЄ, не чекаючи виконання умови про припинення вогню на Сході України, про який йдеться у Берлінській декларації (від 2 липня 2014 р.). Цей жест доброї волі був виявлений нами у відповідь на звернення німецької сторони і в прагненні сприяти припиненню кровопролиття і врегулювання внутрішньо-українського збройного конфлікту", - коментують в російському зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС РФ також розраховують на швидке прибуття спостерігачів ОБСЄ до пунктів пропуску "Донецьк" і "Гуково".

"Сподіваємося, що їх об'єктивний моніторинг ситуації на російсько-українському кордоні допоможе доведенню до світового співтовариства правдивої інформації і створення сприятливих умов для якнайшвидшого припинення військового протистояння на Сході України", - заявляють у російському МЗС.

Нагадаємо, 14 липня 2014 р. міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров направив Президенту Швейцарії, чинному голові ОБСЄ Дідьє Буркхальтеру лист із запрошенням для спостерігачів ОБСЄ на пункти пропуску "Донецьк" і "Гуково" на російсько-українському кордоні. Одночасно РФ внесла в ОБСЄ проект рішення постійної ради організації про розміщення спостерігачів.