ua en ru

ОБСЄ перевірить на відповідність конституційним нормам закон України про статус суддів

ОБСЄ перевірить на відповідність конституційним нормам закон України про статус суддів Фото: закон про статус суддів перевірять на відповідність конституційним нормам

На даний момент тільки інституція ОБСЄ дала згоду на таку перевірку

Одна з інституцій ОБСЄ - Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ ) перевірить на відповідність конституційним нормам закону України про статус суддів. Про це повідомив в. о. голови Вищого адміністративного суду України Михайло Смокович під час конференції з адміністративної юстиції у вівторок, 6 вересня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Закон про статус суддів є не конституційним. Він був прийнятий, на мій погляд, в ході договорняків. Якщо б Верховна Рада дочекалася прийняття змін до Конституції, а потім прийняла цей закон, так було б і процедурно правильно. На сьогоднішній день відповідь дали тільки бюро демократичних інститутів прав людини, що вони готові провести таку перевірку (на відповідність конституції - ред.)", - сказав Смокович.

"На мій погляд ліквідація судів (Верховного суду України - ред.) є наміром деяких політиків розправитися з деякими суддями касаційних судів і Верховного суду України", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перші результати судової реформи будуть видні після оновлення складу Верховного суду України (ВСУ).