ua en ru

ОБСЄ попереджає про ескалацію конфлікту на Донбасі

ОБСЄ попереджає про ескалацію конфлікту на Донбасі Фото: загиблий солдат (facebook.com/93OMBR)

Коли замерзає земля, стає ще легше переміщати важке озброєння

Ескалація конфлікту на Донбасі буде наростати, на думку першого заступника голови місії ОБСЄ в Україні Олександра Хуга. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на газети німецької медіагрупи Funke.

"Коли замерзає земля, на жаль, стає ще легше переміщати важке озброєння", - повідомив Хуг. За його словами, це стане причиною ескалації конфлікту.

Представник ОБСЄ зазначив, що у останні тижні і без того намітилося постійне зростання числа порушень режиму припинення вогню.

Раніше місія ОБСЄ вже попереджала про можливу ескалацію.

"Конфлікт далекий від стадії" замороженого ". Він як і раніше у активній фазі. І дуже непередбачуваний. Якщо ті заходи, які були обумовлені у Мінську, не будуть виконані повністю, конфлікт і далі буде залишатися непередбачуваним. Він принесе ще більше страждань мирному населенню ", - заявив у листопаді Хуг у інтерв'ю виданню.

Нагадаємо, 24 листопада повідомляється, що за минулу добу на Донбасі у результаті військових дій загинули п'ять українських військових, ще чотири - отримали поранення.

У цілому, по всій лінії зіткнення зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку супротивника, у тому числі одне бойове зіткнення.