ua en ru

ОБСЄ стурбована витоком даних працювали на Донбасі журналістів

ОБСЄ стурбована витоком даних працювали на Донбасі журналістів Фото: представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович

Дуня Міятович повідомила, що деякі журналісти з цього списку вже отримали загрози

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила стурбованість щодо безпеки українських та іноземних журналістів після публікації на сайті "Миротворець" особистих даних співробітників ЗМІ. Про це йдеться в заяві Міятович, повідомляється на офіційному сайті ОБСЄ.

"Це дуже тривожне подія, яка може створити додаткову загрозу для ситуації з безпекою журналістів. Журналісти повідомляють про події, що мають суспільний інтерес, і не повинні зазнавати переслідувань за виконання своєї роботи", - сказала представник ОБСЄ.


Вона також повідомила, що деякі журналісти з цього списку вже отримали погрози.

Нагадаємо, раніше прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікації на сайті "Миротворець" особистих даних журналістів.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що сайт "Миротворець" опублікував персональні дані приблизно п'яти тисяч журналістів, які акредитувалися на окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Крім представників українських ЗМІ, в список потрапили кореспонденти іноземних видань.