ua en ru

ОБСЄ готова відправити збройну поліцейську місію на час виборів на Донбасі

ОБСЄ готова відправити збройну поліцейську місію на час виборів на Донбасі Фото: генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр

Організація готова надіслати близько сотні поліцейських для забезпечення безпечної обстановки в місцях голосування

Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) може відправити збройну поліцейську місію в Донбас у разі проведення місцевих виборів. Про це заявив генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр в інтерв'ю Associated Press.

"Це може бути поліцейська операція, яка буде проводитися для підтримки закону і порядку в регіоні. Вона покликана допомогти провести безпечні вибори», — заявив він.

За словами Заньера, ОБСЄ готова надіслати сотні поліцейських, ймовірно, збройних, щоб забезпечити безпечну обстановку в місцях голосування.


Крім того, він зазначив, що місія може співпрацювати з місцевими правоохоронними органами в Донецьку і Луганську, щоб забезпечити роботу спостерігачів на виборах. Місія буде можлива тільки у разі припинення вогню обома сторонами.

Нагадаємо, раніше Ламберто Заньєр повідомив, що питання збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі буде обговорюватися всіма країнами-членами організації.