ua en ru

ОБСЄ фіксує напружену ситуацію навколо донецького аеропорту

ОБСЄ фіксує напружену ситуацію навколо донецького аеропорту Фото: місія ОБСЄ на Донбасі

Місія підрахувала 139 вибухів

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала напружену ситуацію навколо донецького аеропорту. Про це йдеться у звіті місії за 23 червня, опублікованому 24 червня.

"Ситуація в аеропорту "Донецьк" і навколо нього залишається напруженою. Між 12:35, 18:00 годин, перебуваючи в пункті спостереження Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) в центральному залізничному вокзалі Донецька, СММ чула, і в деяких випадках бачила, 139 вибухів снарядів, випущених з артилерії, мінометів (82-мм і 120-мм), що потрапили в 2.5-10 км на північ, північний схід, північно-північно-схід, північно-північно-захід, північний захід, південний захід і захід. Бій тривав у другій половині дня, попри дві спроби СЦКК домогтися припинення вогню між сторонами", - йдеться у звіті.

Також в організації зазначили, що ситуація в Маріуполі і Широкіно залишалася відносно спокійною.

Нагадаємо, раніше в полку "Азов" заявляли, що під Широкіно йде бій.

"Обстрілюють з мінометів 120 мм і важкої техніки: САУ і гаубиць. Калібр снарядів 152 мм і є забороненими мінськими домовленостями. З боку українських військових у відповідь не застосовується важка артилерія", - відзначили в "Азові".