ua en ru

Обміну заручниками до президентських виборів в Україні не буде, - Кучма

Обміну заручниками до президентських виборів в Україні не буде, - Кучма Фото: Леонід Кучма (РБК-Україна)

Останній масштабний обмін заручниками на Донбасі пройшов 27 грудня 2017 року

До президентських виборів 2019 року просування в питанні обміну заручниками на Донбасі очікувати не слід. Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі в Мінську Леонід Кучма, передає "112 Україна".

Так, Кучма вважає, що обміну заручниками до президентських виборів в Україні не буде.

"Я не думаю, що якісь зміни будуть взагалі до президентських виборів", - сказав Кучма.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив надію, що Російська Федерація погодиться на обмін заручниками, щоб "зберегти обличчя".

За словами Клімкіна, звільнення голодуючого українського політв'язня Олега Сенцова, ув'язненого в Росії, ускладнене тим, що Кремль "не цінує людське життя". Він також заявив, що Росія розглядає людей як "людський матеріал, який повинен бути витрачений".

РБК-Україна повідомляло, що український омбудсмен Людмила Денисова знову пропонує російської колезі Тетяні Москальковой провести зустріч для обговорення реалізації домовленостей президентів України та РФ про відвідування утримуваних в тюрмах двох країн.

Зазначимо, раніше Москалькова заявляла, що обмін Сенцова на російських ув'язнених, які знаходяться в Україні, неможливий, так як він має громадянство і Росії, і України.