ua en ru

Облгази заборгували "Нафтогазу" більше 3 млрд грн, - Демчишин

Облгази заборгували "Нафтогазу" більше 3 млрд грн, - Демчишин Фото: Володимир Демчишин

Запорізька і Харківська області "безпричинно накопичують заборгованості"

Облгази заборгували НАК "Нафтогаз України" більше 3 млрд грн за природний газ. Про це сьогодні, 26 серпня, під час засідання уряду заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Основними неплатниками по електроенергії являються водоканали. Основними неплатниками за газ являються теплокомуненерго, в принципі, промисловість досить погано платить, при тому всьому, що в основному вони отримують газ передоплатою, і є облгази, які на даний момент також "Нафтогазу" заборгували більше трьох мільярдів гривень за газ", - повідомив Демчишин.

Він також зазначив, що за 7 місяців за газрозплатився 81% платників.

"Середній рівень розрахунків за електроенергію за сім місяців 2015 року складає 92% і 81% у випадку з природним газом",- заявив Демчишин.

Крім того, міністр зазначив, що Запорізька і Харківська області "безпричинно накопичують заборгованості".

"Є області такі, як Запоріжжя і Харків, які, як мені здається, безпричинно накопичують досить суттєві об'єми заборгованості перед енергоринком... У випадку з Запоріжжям це 613 мільйонів, тобто рівень розрахунків менше 90%. У випадку з Харковом - це порядка 200 мільйонів і цей рівень розрахунків - 86%", - додав Демчишин.

Нагадаємо, борг споживачів перед "Нафтогазом" за тиждень збільшився на 227 млн грн.