ua en ru

Обласні організацій "Нашої України" вимагають змінити керівництво партії та відновити опозиційний курс

14 обласних організацій партії "Наша Україна" вимагають від президії партії скликати з'їзд, змінити керівництво партії та відновити опозиційний курс "Нашої України". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Київської обласної організації партії "Наша Україна".

За період з 29 січня по 5 лютого 2013 р. відбулись засідання обласних організацій політичної партії "Наша Україна": Волинської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Тернопільської, Херсонської, Чернігівської, міст Київ та Севастополь та АР Крим.

14 обласних організацій партії вимагали від президії скликати партійний з'їзд, змінити керівництво партії та відновити опозиційний курс "Нашої України".

Ряд обласних організацій засуджують курс Віктора Ющенка та його оточення на розкол партії та збереження лояльності до влади - президента України Віктора Януковича та Партії регіонів.

Київська обласна організація закликає лідера партії "Наша Україна" Віктора Ющенко та голову політради партії Сергія Бондарчука відкинути особисті амбіції та зосередитися на пошуку компромісів.

Організація запропонувала текст "Універсалу партійної єдності", згідно з яким з'їзд партії має відбутись до 23 березня 2013 р. Текст "Універсалу" вже надіслано Ющенку та Бондарчуку для підписання.

Нагадаємо, голова політради "Нашої України" Сергій Бондарчук вважає, що дії лідера партії "Наша Україна" Віктора Ющенка про проведення альтернативного політради спрямовані на розкол партії.

Він розповів, що напередодні проведення політради деяким членам партії дзвонили і називали іншу адресу проведення засідання - готель "Київ", а не партійний офіс на вулиці Спаській.

За словами Бондарчука, на засідання в офіс партії на вулиці Спаській прибутку і зареєструвалися 26 членів політради від 18 обласних організацій.

"Скільки членів політради знаходиться за іншою адресою - ми не змогли з'ясувати", - сказав він і додав, що представників політради зі Спаської не пустили на засідання, яке проводиться під головуванням Віктора Ющенка в готелі "Київ".

У свою чергу спікер Віктора Ющенка Ірина Ванникова повідомила, що на засіданні під головуванням Ющенко прибутку більше 50 членів політради (із загальної кількості в близько 90 чоловік).

Читайте також: У вихідні у Ющенка знову спробували відібрати партію