ua en ru

Об'єднана гільдія адвокатів ЄС планує представляти інтереси КПУ в суді

Об'єднана гільдія адвокатів ЄС має намір представляти інтереси Комуністичної партії України та її лідера Петра Симоненка на всіх судових засіданнях як у Києві, так і за його межами. Про це заявив куратор юридичних програм Європейського Союзу Мартін Вайдеманн (Німеччина).

"Якщо до нас надійде відповідне прохання, ми залучимо всі свої сили і досвід для того, щоб довести неспроможність звинувачень чинної української влади щодо КПУ, - сказав, зокрема, експерт.

Він наголосив, що захищати КПУ готові кращі адвокати Європи.

Зазначається, що до акції підтримки КПУ можуть приєднатися юристи з Австрії, Греції, Італії та Іспанії. "Ми зможемо оскаржити документ чинної української влади щодо заборони діяльності КПУ. Кращі адвокати до цього готові", - підкреслив Вайдеманн.

Нагадаємо, напередодні український Кабмін підготував законопроект про заборону комуністичної та нацистської ідеологій. За словами віце-прем'єра В'ячеслава Кириленка, однією з головних позицій документа є "визнання комуністичної режиму 1917 - 1991 злочинним і проводив політику державного терору".