ua en ru

Нова рада в "Укрзалізничпостач" буде відслідковувати процес закупівель відомства

Нова рада в "Укрзалізничпостач" буде відслідковувати процес закупівель відомства Фото: "Укрзалізничпостач" створює

До складу такого наглядової ради буде входити 5 осіб

"Укрзалізничпостач" створила наглядову раду, яка буде відслідковувати і оцінювати весь процес закупівель відомства. Про це в ході брифінгу заявив в. о. директора "Укрзалізничпостач" Євген Хорощак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора був зроблений, за ініціативою міністра інфраструктури, перший крок - ми запропонували створити наглядову раду при "Укрзалізничпостач", а в подальшому, коли закінчиться акціонування компанії, то, напевно, при департаменті закупівель або при філії, яка називатиметься "Укрзалізничпостач", тобто якась наглядова рада, яка працюватиме виключно із закупівлями", - заявив Хорощак.

За його словами, до складу такої наглядової ради буде входити 5 чоловік.

"Складається наглядова рада, умовно, з 5 чоловік - представник ЗМІ, представник якоїсь відомої громадської організації, яка бореться з корупцією, експерт у сфері закупівель, якийсь представник бізнесових кіл, як перша ідея ми бачимо представника європейської бізнес асоціації, і п'ята людина - поки ще думаємо над цим питанням. Це буде представник або "Європейського банку реконструкції та розвитку", чи деяких міжнародних інститутів, які допомагають нашій країні сьогодні і в адміністративній реформі і в реформі закупівель тощо", - розповів Хорощак.

В. о. директора зазначив, що наглядова рада буде оцінювати результати тендерів до оголошення їх результатів і буде мати доступ до всієї документації.

"Ми готові розробити механізм, він в принципі вже є в голові і його потрібно викласти на папері, і так сказати "пустити" членам наглядової ради до оцінки результатів будь-якого тендера до оголошення цих результатів. Тобто вони отримають доступ до будь-якої інформації з того чи іншому тендеру, причому не тільки до тієї відкритої, яку ми публікуємо на сайті, але вони отримають доступ до самої тендерної документації постачальника... Ми готові і будемо вдячні, якщо члени наглядової ради візьмуть участь у розробці, аналізі та оцінці всіх тих процедур, які ми збираємося запровадити і які вже існують на сьогоднішній день", - повідомив Хорощак.

Він також додав, що наглядова рада братиме участь і у відборі на посади топ-менеджменту "Укрзалізничпостач".

"Топ-менеджмент "Укрзалізничпостач" на рівні заступників або на рівні начальників відділів буде проходити співбесіду, в тому числі і з членами наглядової ради", - зазначив Хорощак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти підозрюють "Укрзалізничпостач" в непрозорому проведенні тендерів.