ua en ru

Новини України за 6 вересня: зняття недоторканності з Чауса та послання Порошенко Раді

Новини України за 6 вересня: зняття недоторканності з Чауса та послання Порошенко Раді Фото: Петро Порошенко звернувся з посланням до парламенту

Найголовніше за вівторок

Рада дала згоду на затримання та арешт судді Чауса, Петро Порошенко виступив у парламенті, держборг України знизився до 67 млрд доларів, голова Київської ОДА йде у відставку, а МВС шукає можливість залучити Льовочкіна і Фірташа до кримінальної відповідальності.

Зняття недоторканності з Чауса

Верховна Рада сьогодні зібралася після літніх канікул. Першим важливим рішення нардепів було дозвіл на затримання та арешт судді Миколи Чауса. Однак нічого цього не відбулося, так як самого судді на засіданні не було. І взагалі не факт, що це відбудеться. Ще вранці голова САП Назар Холодницький заявив про те, що Чаус втік в окупований Крим.

Виступ Порошенко в Раді

А ще у Раді виступив Петро Порошенко з щорічним посланням. В ході своєї промови, президент порушив кілька тем. Зокрема, за словами Порошенка, за закордонними контрактами Україна отримає кошти оборони на 1,5 млрд доларів. Також він розповів про те, що нова хвиля мобілізації залежить від того, як буде надходити Росія. В падінні рівня життя українців президент назвав винною російську агресію. Також він вкотре заявив, що Крим-це Україна, а наша стратегічна мета – вступ до НАТО. "Справжнє полювання на корупціонерів почалася. Свій шанс потрапити в ці мережі має кожен, у кого гріх за душею", - підкреслив президент.

Держборг України знизився до 67 млрд доларів

Приємні новини від Мінфіну. На кінець липня держборг України становив 67 млрд доларів. в порівнянні з показником на початок місяця, сума боргу скоротилася на 0,2 %, або на 125,8 млн доларів. А на кінець червня 2016 року сума становила склала 67,116 млрд доларів.

Відставка Мельничука з посади голови Київської ОДА

Останнім часом серед голів ОДА пішла тенденція йти у відставку. Максим Мельничук, який керує Київською ОДА, вирішив наслідувати приклад колег. Як повідомляють джерела РБК-Україна, він написав заяву про звільнення за власним бажанням. Так, це питання може бути розглянуте сьогодні, а до обрання нового глави обов'язки виконуватиме його заступник Лев Парцхаладзе. Сам Мельничук у розмові з РБК-Україна не підтвердив, але і не спростував цю інформацію.

МВС шукає можливість залучити Льовочкіна і Фірташа до кримінальної відповідальності

Зорян Шкіряк заявив про те, що МВС і Нацполиция розглядають можливість притягнення до кримінальної відповідальності співвласників телеканалу Інтер Дмитра Фірташа і Володимира Льовочкіна. Також, радник глави МВС вважає, що керівник інформполітики телеканалу Ігор Шувалов зараз повинен бути як мінімум видворений з території України.

Читайте також: авторський матеріал про те, що стоїть за нападом на телеканал "Інтер".