ua en ru

Новини України за 6 червня: винним у розстрілі Майдану досі не винесли вироки

Новини України за 6 червня: винним у розстрілі Майдану досі не винесли вироки Фото: щодо розстрілів на Майдані досі не винесено жодного обвинувального вироку

Найголовніше за понеділок

Новини України та світу за 6 червня: Transparency International заявили, що українська правоохоронна система веде себе пасивно, так як до цих пір немає жодного обвинувального вироку з розстрілів на Майдані, Петро Порошенко затвердив Стратегічний оборонний бюлетень, Україна відновить експорт електроенергії в Білорусь, Кабмін ліквідував 24 територіальних органу Пенітенціарної служби, а спецслужби Казахстану заявили про запобігання державного перевороту

розстрілів на Майдані немає жодного обвинувального вироку

У Transparency International вказали на той факт, що щодо розстрілів на Майдані досі не винесено жодного обвинувального вироку. Зокрема, в заяві йдеться про те, що "сьогодні вже друга половина 2016 року, а українська правоохоронна система не показала результатів". Відзначається, що правоохоронці ведуть себе пасивно і знаходяться в ролі спостерігачів, а кримінальні справи заводяться в основному під тиском суспільства та журналістів. Також підписанти закликають Генпрокуратуру "застосувати інститут спільних міжнародних слідчих груп, долучивши до розслідуванням кримінальних злочинів Януковича і його поплічників".

Новини України за 6 червня: винним у розстрілі Майдану досі не винесли вироки

Фото: щодо розстрілів на Майдані досі не винесено жодного обвинувального вироку

Порошенко затверджено Стратегічний оборонний бюлетень України

Петро Порошенко затверджено Стратегічний оборонний бюлетень України, і тим самим ввів його в дію. Цей документ визначає основні напрямки реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року. Повідомляється, що оборонний бюлетень послужить дорожньою картою оборонної реформи. Основними напрямками є збільшення можливостей сил оборони, активну участь у реалізації Спільної політики безпеки і оборони Європейського Союзу, а також активну співпрацю з НАТО "з досягненням критеріїв, необхідних для набуття повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору".

Новини України за 6 червня: винним у розстрілі Майдану досі не винесли вироки

Фото: Порошенко затверджено Стратегічний оборонний бюлетень України

Україна відновить експорт електроенергії в Білорусь

Глава Міненерго України Ігор Насалик і перший заступник міністра енергетики Білорусі Леонід Шенц домовилися про те, що Україна відновить експорт електроенергії в Білорусь, який був зупинений в листопаді 2014 року. Для цього відновить роботу українсько-білоруська робоча групи з питань співробітництва у сфері енергетики. Насалик зазначив, що відновлення експорту дозволить збільшити навантаження енергоблоків українських АЕС, а також частку атомної генерації в структурі виробництва. Це, в свою чергу, зменшить собівартість електроенергії в Україні. Також повідомляється, що здійснювати поставки буде "Укрінтеренерго".

Новини України за 6 червня: винним у розстрілі Майдану досі не винесли вироки

Фото: Україна відновить зупинений у 2014 році експорт електроенергії в Білорусь

Кабмін ліквідував 24 тероргана Пенітенціарної служби

Кабмін ліквідував 24 територіальних органу Пенітенціарної служби, і в той же час створив 6 міжрегіональних управлінь з питань виконання кримінальних покарань при Мін'юсті. Повідомляється, що ліквідовані терорганы будуть продовжувати виконувати свої функції, поки не будуть створені їх приймачі - міжрегіональні управління. Повідомляється, що голові комісії з ліквідації Пенітенціарної служби доручено створити комісії з ліквідації терорганов служби та затвердити їх голів. Також він повинен щотижня інформувати Мін'юст про результати проведеної роботи.

Новини України за 6 червня: винним у розстрілі Майдану досі не винесли вироки

Фото: 24 тероргана Пенітенціарної служби будуть замінені 6 міжрегіональними управліннями

Спецслужби Казахстану заявили про запобігання держперевороту

Комітет нацбезпеки Казахстану заявив про запобігання державного перевороту. Як стверджують спецслужби, готував його бізнесмен Тохтар Тулешов, якого затримали наприкінці січня за звинуваченням у торгівлі наркотиками та фінансуванні діяльності злочинної групи. Зокрема, стверджується, що він фінансував травневі акції протесту в Казахстані з метою створення вогнищ напруженості по всій країні, щоб у підсумку "сформувати так зване альтернативне уряд і змінити структуру діючої влади". Зазначимо, що 5 червня в Актобе невідомі пограбували магазин із зброєю, після чого напали на військову частину, в результаті чого понад 20 осіб постраждали і загинули 3. У місті був оголошений режим контррористической операції.

Новини України за 6 червня: винним у розстрілі Майдану досі не винесли вироки

Фото: за твердженням спецслужби, насильницьке захоплення влади готував бізнесмен Тохтар Тулешов

Читайте також: інтерв'ю з віце-прем'єр-міністром Павлом Розенком про домовленості з МВФ, пенсійної реформи, можливості її реалізації та про стосунки з міністром соцполітики.