ua en ru

Новини України за 5 вересня: розслідування підпалу "Інтера" і зростання курсу долара

Новини України за 5 вересня: розслідування підпалу "Інтера" і зростання курсу долара Фото: Порошенко доручив розслідувати пожежу на "Інтері" генпрокурору

Найголовніше за понеділок

Новини України та світу за 5 вересня: Петро Порошенко доручив Юрію Луценку взяти розслідування пожежі на "Інтері" під особистий контроль, готівковий і міжбанківський курс долара виріс, борг населення за ЖКГ досяг 10 млрд гривень, Франк Вальтер Штайнмайер заявив про підготовку нових правил про перемир'я на Донбасі, однак в МЗС Німеччини заявили, що його слова неправильно інтерпретували, а Facebook заблокував акаунт голови САП Назара Холодницкого

Розслідування підпалу "Інтера"

Володимир Гройсман закликав правоохоронні органи розслідувати підпал на телеканалі "Інтер". Прем'єр припускає, що це було вигідно тим, хто намагається дестабілізувати ситуацію в країні. У свою чергу, Порошенко доручив це розслідування особисто генпрокурора, а главі МВС доручив забезпечити порядок на вулицях України. У той же час, президент підкреслив, що "є абсолютно неприпустимою реалізація сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні".

Зростання курсу долара

Долар психанув. Вчора підвищився і готівковий і міжбанківський курс долара. Так, станом на 10:40 курс продажу склав 26,62, а в купівлі – 26,20. На міжбанку в 11:45 він склав 26,82. Увечері ситуація не покращилась і долар знову виріс. Торги закрилися з курсом, складовим у продажу 26,86, а в купівлі - 26,8.

Борг населення за ЖКГ

У парламентському комітеті ВР з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства заявили про те, що українці заборгували за послуги ЖКГ близько 10 млрд гривень. Це за опалювальний сезон 2016 року. Як повідомив голова комітету Дмитро Андрієвський, зараз майже 100 підприємств теплокомуненерго мають блоковані рахунки.

Штайнмайер заявив про підготовку нових правил про перемир'я на Донбасі (насправді немає)

Хитке перемир'я на Донбасі будуть підтримувати з усіх сил. За словами глави Франка Вальтера Штайнмайера, для цієї мети спільно з ОБСЄ готується новий документ. Правда, подробиць він не розповів. Відомо тільки, що цей документ буде готовий протягом декількох тижнів. Однак у Мзс Німеччини заявили про те, що слова і глави були неправильно інтерпретовані. Це могло статися через те, що ЗМІ цитували слова Штайнмайера, який виступав на нерідній для нього англійською мовою.

Акаунт Холодницкого заблокований

Наккаунт Назара Холодницкого у Facebook напали боти. Принаймні так вважає журналіст Айдер Муждабаєв. Каже, що це "війна проти корупціонерів Назара", і "проти нього запущена ціла машина". Сам же Холодницький говорить, що взагалі не в курсі, у відпустці був. Ну як би там не було, акаунт вже розблокований.

Читайте також: авторський матеріал про те, які закони Верховна Рада повинна прийняти восени.