ua en ru

Новини України за 26 липня: хресний хід УПЦ МП і створення Сил спецоперацій

Новини України за 26 липня: хресний хід УПЦ МП і створення Сил спецоперацій Фото: Петро Порошенко

Найголовніше за вівторок

Новини України та світу за 26 липня: хресний хід досяг Києва, незважаючи на загрозу мінування, президент України Петро Порошенко підписав закон про Сили спеціальних операцій, правоохоронці провели обшуки в Державіаслужбі, Адміністрації морпортів та аеропорту "Бориспіль", ЦВК оголосила офіційні результати виборів у Раду, а теракт в Сомалі забрав життя понад 10 осіб

Хресний хід УПЦ МП дістався до Києва

Хресний хід на Київ у вівторок ледь не був зірваний - невідомий повідомив про мінування на його шляху, і МВД, побоюючись теракту, заблокувало його просування. Протягом дня "ходоки", як встигли прозвати їх жителі столиці, то відновлювали, то знову припиняли рух, відмовляючись від безпечного переміщення на автобусах. Втім, увечері компроміс був досягнутий, і учасники ходу все-таки занурилися в транспортні засоби і були доставлені в місце ночівлі. Відзначимо, що в середу через молебню учасників хресного ходу рух у столиці буде суттєво обмежена.

Хресний хід

Фото: хресний хід на Київ

Порошенко підписав закон про Сили спецоперацій ВСУ

Президент України Петро Порошенко підписав закон про Сили спеціальних операцій Збройних сил України. Закон визначає правовий статус і умови використання сил спецоперацій. Фактично, у ВСУ створено новий рід військ. Як повідомив Порошенко, тренувати військовослужбовців Сил спецоперацій в числі іншого, будуть інструктори з США, Канади та Євросоюзу.

Президент

Фото: Петро Порошенко

Обшуки в установах та ДП транспортної галузі

Правоохоронні органи вчора провели обшуки в приміщеннях Державіаслужби, Адміністрації морських портів України, а також у Міжнародному аеропорту "Бориспіль". В обшуках брали участь співробітники СБУ, Національної поліції і прокуратури. Всі обшуки проходили в рамках справ, пов'язаних із витратами бюджетних коштів.

СБУ

Фото: обшуки

ЦВК оголосила офіційні результати виборів у Раду

Через півтора тижні після, власне, проведення проміжних виборів по семи мажоритарних округах Центральна виборча комісія объявила офіційні результати... по п'яти з них. Два округи - 114 і 151 - досі "дораховуються", і терміни остаточного підбиття підсумків голосування поки назвати складно.

Вибори

Фото: Центрвиборчком ніяк не покінчить з підрахунком голосів на довиборах

Теракт у Сомалі

Теракт в Могадішо (Сомалі) забрав життя як мінімум 13 чоловік, дані не остаточні. Два вибухи пролунали в районі аеропорту, один з них - біля пункту пропуску миротворців ООН. Відповідальність за теракт взяло угрупування "Аш-Шабааб".

Сомалі

Фото: вибух у Могадішо

Читайте також авторський матеріал про те, ким є переможці довиборів у Раду.