ua en ru

Новини України за 22 березня: вирок Савченко і Кабмін технократів Яресько

Новини України за 22 березня: вирок Савченко і Кабмін технократів Яресько Фото: Савченко засудили до 22 років позбавлення волі

Найголовніше за вівторок

Новини України та світу за 22 березня: суд засудив Савченко до 22 років позбавлення волі, Яресько заявила про готовність сформувати технократичний Кабмін, у Брюсселі відбулася серія терактів, бойовики напали на військову базу в Сомалі, а Порошенко підпише наказ про демобілізацію на цьому тижні.

Вирок Савченко

"найгуманніший суд у світі" нарешті спромігся винести вирок українській льотчиці Надії Савченко. Звичайно ж, обвинувальний вирок - 22 роки колонії загального режиму. Але це не стало шокуючою новиною, адвокати давно говорили, що Надію визнають винною. Крім цього, Савченко вирішили ще й оштрафувати на 30 тисяч рублів за незаконне перетинання кордону РФ - в суді дотримуються позиції, що вона з власної ініціативи і на своїх двох перейшла кордон. Надія ж повідомила про те, що з 6 квітня відновить сухе голодування. У свою чергу, Порошенко заявив, що Україна ніколи не визнає винесений вирок Савченко. Також він вирішив нагадати про обіцянку Путіна звільнити українську льотчика після винесення вироку, а зі свого боку готовий обміняти її на російських ГРУшников. Зазначимо, що вирок вступає в силу через 10 днів, а строк покарання рахується з моменту арешту 30 червня 2014 року.

Новини України за 22 березня: вирок Савченко і Кабмін технократів Яресько

Фото: суд засудив Савченко до 22 років позбавлення волі

Технократичний Кабмін Яресько

Міністр фінансів Наталія Яресько, яку вже кілька тижнів періодично "садять" в прем'єрське крісло, раніше подібні чутки коментувати відмовлялася. Але тут щось передумала і написала у себе на Facebook цілий "лонгридище", присвячений цій темі. Каже, що готова сформувати технократичний Кабмін і стати його головою. Далі вона перерахувала п'ять заповідей", з яким повинен працювати цей самий техно-Кабмін. Ну і пояснила, що у нас тут як-би політична криза, треба щось робити, от вирішила підкинути варіантік. Та й прем'єр і президентом просили "представити їм свій план швидкого виведення країни з кризи". Чекаємо, може і прем'єр-Гройсман якимось своїм планом здивує.

Новини України за 22 березня: вирок Савченко і Кабмін технократів Яресько

Фото: Яресько заявила про готовність сформувати технократичний Кабмін

Теракти в Брюсселі

Вчора вранці в Брюсселі відбулася серія терактів - два вибуху в аеропорту "Завентем" в залі вильотів біля стійки American Airlines, а пізніше ще один вибух прогримів на станції метро Маальбек біля урядових будівель Євросоюзу. В результаті терактів загинули 34 людини, і понад 130 постраждали. У зв'язку з цим в країні оголошено триденний траур. Згідно інформації курдським ЗМІ, відповідальність за вибух узяв на себе ИГИЛ. Завдяки камерам спостереження, у поліції є фото підозрюваних. Однією з версій події вважають недавній арешт підозрюваного в організації паризьких терактів Салаха Абдесалам.

Новини України за 22 березня: вирок Савченко і Кабмін технократів Яресько

Фото: у Брюсселі відбулася серія терактів

Напад на військову базу в Сомалі

Бойовиків терористичної угруповання "Аш-Шабаб" вчинили напад на військову базу в Сомалі. У результаті події загинули, щонайменше, 73 солдата. Повідомляється, що терористи захопили військові вантажівки, боєприпаси і зброю. За інформацією урядовців, атака була відбита. Зазначимо також, що база розташована в 40 км від столиці Сомалі Могадішо.

Новини України за 22 березня: вирок Савченко і Кабмін технократів Яресько

Фото: у Сомалі бойовики напали на військову базу

Демобілізація

Петро Порошенко заявив про те, що підпише наказ про демобілізацію четвертої хвилі вже на цьому тижні. За його словами, додому нарешті потраплять 45 тисяч військовослужбовців. Також він розповів, що завдяки великій кількості контрактників, буде переглянутий план сьомий хвилі мобілізації.

Новини України за 22 березня: вирок Савченко і Кабмін технократів Яресько

Фото: Порошенко на цьому тижні підпише наказ про демобілізацію

Читайте також: авторські матеріали про те, варто очікувати колапсу Євросоюзу, а також про те, що чиновники не хочуть вирішувати проблему парковок.