ua en ru

Новини України за 21 вересня: розведення сторін у АТО і подання бюджету в Раді

Новини України за 21 вересня: розведення сторін у АТО і подання бюджету в Раді Фото: Леонід Кучма

Найголовніше за середу

Новини України та світу за 21 вересня: контактна група підписала угоду про розведення сторін на Донбасі, Рада прийняла проект держбюджету-2017 для подальшого опрацювання, українська розвідка повідомляє, що армія РФ на Донбасі проходить підготовку до ядерної війни, Канада відмовилася розглядати скасування віз для України, а Генпрокуратура викрила члена ВРЮ, який вимагав хабара в 500 тисдоларів.

Розведення сторін на Донбасі

Контактна група нарешті домовилася. Вчора було підписано угоду про розведення сторін на Донбасі. Зон безпеки площею не менше 2 на 2 кв км кожна буде три - в населених пунктах Золоте, Петровське та Станиця Луганська. "У той же час українська сторона вважає, що в ході імплементації цього рамкового рішення можуть бути відпрацьовані підходи до можливого розведення сил і засобів вздовж всієї лінії розмежування", - заявила прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Представлення бюджету-2017 в Раді

Бюджетний процес поступово рухається. Парламент прийняв для подальшого опрацювання проект державного бюджету на 2017 рік. Андрій Парубій відзначив той факт, що документ надійшов у Раду в передбачені законом терміни.

Армія РФ на Донбасі проходить підготовку до ядерної війни

Тренування військ РФ стають все більш промовистими. Так, за інформацією української розвідки, Стратегічні ядерні сили Росії на Донбасі проходять підготовку до ядерної війни. Також повідомляється, що на 4-11 жовтня заплановані навчання з залученням наземного, повітряного та морського компонентів ядерної тріади.

Канада відмовилася розглядати скасування віз для України

ЗВТ з Канадою ми звичайно підписали, але на більше поки що вона не згодна. Розглядати скасування віз для України Канада поки не буде. За словами міністра імміграції Джона Маккалума, на сьогодні Україна не відповідає критеріям скасування віз для поїздки в Канаду. Але якщо буде помічений прогрес у виконанні необхідних критеріїв, міністерство може переглянути візову політику з Україною.

Генпрокуратура викрила члена ВРЮ, який вимагав хабара

Черговий хабарник попався в руки ГПУ. Юрій Луценко заявив про те, що на хабарі у розмірі 500 тисяч доларів був викритий член ВРЮ. Чиновник вимагав гроші за надання впливу за винесення судом першої інстанції рішення на користь суб'єкта господарювання. Був затриманий посередник, а член ВРЮ повинен з'явиться в ГПУ для повідомлення йому про підозру. Також готується клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Читайте також: авторський матеріал про соціальних статтях держбюджету-2017.