ua en ru

Новини України за 20 вересня: невизнання Радою виборів в РФ і вбивство Жиліна

Новини України за 20 вересня: невизнання Радою виборів в РФ і вбивство Жиліна Фото: Рада визнала вибори в Держдума РФ нелегітимними

Найголовніше за вівторок

Новини України та світу за 20 вересня: Верховна Рада визнала нелегітимними вибори до Держдуми РФ, лідер "Оплоту" Євген Жилін убитий в Підмосков'ї, суд зобов'язав компанію Коломойського погасити 648 млн гривень боргу перед "Укрнафтою", Юрій Луценко заявив про викриття масштабної "податкової схеми" в ювелірній галузі, а в Одесі злива затопила вулиці.

Верховна Рада визнала нелегітимними вибори в Держдуму РФ

Рада визнала нелегітимними вибори в Держдуму РФ. За це проголосували 264 нардепа. "Не визнавати легітимність виборів в Державну Думу Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання, їх результатів і юридичних наслідків, і відповідно, складу, повноважень, актів і рішень Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання", - йдеться в тексті постанови. Крім того, найближчим часом в Радбез і Генасамблеї ООН, а також до парламентів іноземних держав та міжнародні організації буде направлено заяву з закликом не визнавати легітимність Держдуми РФ сьомого скликання.

Вбивство Жиліна

У ресторані "Вітерець", розташованому в селищі "Горки-2" на Рубльово-Успенському шосе в Підмосков'ї був убитий лідер "Оплоту" Євген Жилін. Як повідомляється, злочинець чекав на свою жертву за столиком в ресторані, а після зник на автомобілі з водіїв. Євген Жилін помер від отриманих поранень. У МВС припускають, що вбивство було інсценовано російськими спецслужбами. Російське слідство, в свою чергу, висунув версію, що це було замовне вбивство, пов'язане з подіями в Україні. Є ще дві версії - вбивство з політичних мотивів і розправа з-за бізнесу. Проте офіційного підтвердження вбивства Жиліна досі немає.

Борг Коломойського

Суд зобов'язав компанію Ігоря Коломойського ТОВ "Гарант-УТН" погасити перед "Укрнафтою" борг за куплену у липні 2015 року на аукціоні нафту у розмірі 648,657 млн гривень. Повідомляється, що на той час ТОВ "Гарант-УТН" викупило всі виставляються "Укрнафтою" 128,56 тис. тонн нафти за ціною 11 318,16 гривень/тонна (з ПДВ). Все ж, "Укрнафта" відвантажила ТОВ "Гарант-УТН" нафта на суму 1,455 млрд гривень. Однак компанія Коломойського перерахувала тільки 733,651 млн гривень за цю нафту (не рахуючи 72,753 млн гривень біржового гарантійного внеску, отриманого "Укрнафтою").

Викриття масштабної "податкової схеми"

Юрій Луценко заявив про те, що ГПУ, податкова міліція і Головне слідче управління финрасследований ГФС спільними зусиллями викрили масштабну "податкову схему" в ювелірній галузі. Схема справді масштабна, так як, за словами генпрокурора, охоплювала 18 регіонів країни, а сума несплачених податків склала близько 150 млн гривень.

Потоп в Одесі

Одеси залило. В результаті сильного дощу місто перетворився на таку собі Венецію. Вода підтопила вулиці Балківську та Вільямса, Дніпропетровську дорогу і ряд інших вулиць. На багатьох маршрутах було зупинено рух трамваїв і тролейбусів. Місто став у заторах.

Читайте також: авторські матеріали про держбюджет на 2017 рік, про те, що "Слугу народу" адаптують для американських глядачів, а також про те, чому не потрібно остерігатися девальвації в Україні із-за низьких світових цін на зерно.