ua en ru

Новини України за 15 червня: газові схеми Онищенко і відставка голови Миколаївської ОДА

Новини України за 15 червня: газові схеми Онищенко і відставка голови Миколаївської ОДА Фото: антикорупційні органи розслідують газові схеми Онищенко

Найголовніше за середу

Новини України та світу за 15 червня: НАБ і САУ розслідують газові схеми Онищенко, за які він може отримати покарання від 7 до 12 років ув'язнення, голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков після розмови з президентом написав заяву про звільнення з займаної посади, при пожежі в Солом'янському райсуді матеріали резонансних справ не постраждали, Сергій лещенко заявив про можливе введення санкцій США і ЄС проти Ігоря Кононенка з-за корупції, а штаб АТО повідомив про різке збільшення обстрілів по всій лінії розмежування

Газові схеми Онищенко

НАБ і САУ зайнялися розслідуванням зловживань нардепів при реалізації здобутого під час співпраці з "Укргазвидобуванням" газу. Так, газ продавався через фіктивну біржу за заниженою ціною, а пізніше поставлявся за ринковою ціною на підприємства. В ході спільного брифінгу глав двох антикорупційних відомств, Назар Холодницький заявив про те, передав у Раду подання на зняття недоторканності і арешт Олександра Онищенка. Зокрема, за його словами, Онищенко керував схемою з незаконного продажу газу через фіктивні фірми. Зараз парламентарій звинувачується в розкраданні в особливо великих розмірах. Артем Ситник, в свою чергу, заявив, що інкриміновані Онищенко статті передбачають від 7 до 12 років в'язниці. Також глава НАБ розповів про те, що у справі "Укргазвидобування" проведено 37 обшуків, а причетними до розкрадання газу в період 2013-2016 років є 20 посадових осіб. Також він повідомив, що збиток, завданий "Укргазвидобуванні" та державного бюджету від газових махінацій становить майже 3 млрд гривень.

Новини України за 15 червня: газові схеми Онищенко і відставка голови Миколаївської ОДА

Фото: Онищенко загрожує від 7 до 12 років ув'язнення

Зміщення глави Миколаївської ОДА Вадима Мерікова

Голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков написав заяву про складання повноважень. Як повідомляє прес-служба Порошенка, відповідне рішення він прийняв після розмови з президентом. Крім того, Порошенко звернувся до генпрокурора з вимогою звільнити прокурора Миколаївської області, а також до шефа Нацполиции з вимогою звільнити голову миколаївської поліції. Також, за словами Порошенка, нового голову Миколаївської ОДА будуть вибирати на конкурсній основі.

Новини України за 15 червня: газові схеми Онищенко і відставка голови Миколаївської ОДА

Фото: Меріков після розмови з президентом написав заяву про звільнення з займаної посади

При пожежі в Солом'янському райсуді матеріали резонансних справ не постраждали

Голова Солом'янського рай суду Людмила Шереметьєва заявила про те, що при пожежі 13 червня матеріали резонансних справ не постраждали. За її словами, вони на той момент знаходилися в сейфах у кабінетах суддів. Вона розповіла про те, що вигоріло приміщення кримінальної канцелярії кабінет одного з суддів, в якому не було справ. Шереметьєва додала, що в результаті інциденту постраждав також третій поверх, проте всі справи, які перебували там, залишилися непошкодженими. Крім того, за її словами, у приміщенні, де сталася пожежа, був вилучений шматок лінолеуму з запахом бензину.

Новини України за 15 червня: газові схеми Онищенко і відставка голови Миколаївської ОДА

Фото: матеріали резонансних справ перебували в сейфах

Кононенко може потрапити під санкції ЄС і США через корупцію

Сергій Лещенко повідомив про те, що Ігор Кононенко може потрапити під санкції ЄС і США з-за звинувачень в корупції. Зокрема, він зазначив, що "питання введення санкцій проти людей, які кришують корупцію в сучасній Україні, вже повноцінно обговорюється на середньому рівні західних чиновників". Так, за його інформацією, питання введення санкцій проти найбільш одіозних представників української влади розглядається західними чиновниками.

Новини України за 15 червня: газові схеми Онищенко і відставка голови Миколаївської ОДА

Фото: ЄС і США можуть ввести санкції проти Кононенко через корупцію

Штаб АТО повідомив про різке збільшення обстрілів по всій лінії розмежування

Штаб АТО повідомляє, що на Донеччині різко зросла інтенсивність обстрілів по всій лінії розмежування. Повідомляється, що всього за 14 червня зафіксовано 58 обстрілу, з них 32 на Маріупольському, 24 на Донецькому напрямку і 2 на Луганському напрямках. Також наголошується, що найактивніше бойовики обстрілювали позиції українських військових на Маріупольському напрямку близько Павлополя. Терористи використовували міномети, 122-мм самохідні артустановки, вели штурмові дії, намагалися потрапити танком по укріплень сил АТО.

Новини України за 15 червня: газові схеми Онищенко і відставка голови Миколаївської ОДА

Фото: бойовики за добу 58 раз обстріляли сили АТО

Читайте також: авторські матеріали про те, що депутати провалили лібералізацію ведення бізнесу, про те, хто і навіщо змінює "Експоцентр України", а також про те, що Кабмін знайшов мільярди гривень на дороги.