ua en ru

Новини України за 14 липня: перейменування Кіровограда та затримання керівників ОПЗ

Новини України за 14 липня: перейменування Кіровограда та затримання керівників ОПЗ Фото: Назар Холодницький

Найголовніше за четвер

Новини України та світу за 14 липня: Верховна Рада перейменувала Кіровоград, двох керівників ОПЗ затримали за підозрою в розтраті, Рада відправила на доопрацювання законопроект про затвердження НКРЭКУ тарифів на тепло, Юрій Луценко повідомив про чергові обшуках у справі про розстріли на Майдані, а Анатолій Матіос заявив про те, що затриманим екс-чиновникам НБУ інкримінують держзраду

Перейменування Кіровограда

Головною новиною України вчора стало перейменування Верховною Радою Кіровограда. Так, 230 нардепів підтримали присвоєння місту нової назви – Кропивницький, на честь заслуженого українського драматурга і актора Марка Кропивницького. Зазначимо, що Кіровоградською міською радою було запропоновано 7 варіантів нової назви міста, серед яких Єлисаветград, Ингульск, Златопіль, Кропивницький, Благомир, Ексампей та Козацький. Разом з тим, в ході громадського опитування респондентів підтримали назва Кропивницький.

Новини України за 14 липня: перейменування Кіровограда та затримання керівників ОПЗ

Фото: Кіровоград став Кропивницьким

Затримання керівників ОПЗ

У зв'язку з підозрою у вчиненні розтрати грошових коштів ОПЗ були затримані два керівника підприємства. За словами глави САП Назара Холодницкого, в цій справі зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру. Також він розповів про те, що в ході судового розслідування було встановлено, що в травні 2015 року у першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", який одночасно є головою наглядової ради ОПЗ Сергія Переломи виник умисел розтрати коштів вказаного товариства на користь ПАТ "Укрнафта". За його словами, для реалізації цього умислу Перелому вступив в зговор з першим заступником голови правління, першим заступником директора ОПЗ Миколою Щуриковым.

Новини України за 14 липня: перейменування Кіровограда та затримання керівників ОПЗ

Фото: підозри Переломі і Щурикову будуть вручені протягом доби

Провал законопроекту за НКРЭКУ

Учора парламент відправив на повторне читання законопроект про затвердження НКРЭКУ тарифів на тепло. Це рішення підтримали 258 депутатів. У той же час, за ухвалення даного законопроекту у другому читанні проголосували 188 парламентарів. Документом передбачалося прозоре призначення членів НКРЭКУ на відкритій конкурсній основі, незалежність регулятора у прийнятті ним компетентних і справедливих рішень, відкритість і гласність процесу державного регулювання.

Новини України за 14 липня: перейменування Кіровограда та затримання керівників ОПЗ

Фото: за ухвалення документу у другому читанні проголосували 188 депутатів при 226 необхідних

Луценко повідомив про чергові обшуках у справі про розстріли на Майдані

Юрій Луценко повідомив про чергові обшуки, проведені в ході розслідування справи про розстріли на Майдані. Так, у своєму Facebook він повідомив про те, що обшуки пройшли у причетних до вивезення з Києва після кривавих розстрілів "Чорної сотні" Беркута. За його словами, "знайдені в озері елементи снайперської гвинтівки (яку вся країна бачила в руках вбивці під Жовтневим палацом) і автоматів стане черговим доказом на судовому процесі". Крім того, в ООН повідомили про те, звинувачення у зв'язку з загибеллю активістів на Майдані станом на 1 червня 2016 року були пред'явлені 55 осіб, серед яких 10 високопоставлених посадових осіб і 29 колишніх командирів і співробітників "Беркута".

Новини України за 14 липня: перейменування Кіровограда та затримання керівників ОПЗ

Фото: в ході обшуків було знайдено зброю, яка стане черговим доказом на судовому процесі

Затриманим екс-чиновникам НБУ інкримінують держзраду

Анатолій Матіос заявив про те, що затриманим екс-чиновникам Національного банку України Олексію Ткаченку та Роману Яковлєву крім економічних злочинів інкримінують державну зраду. Також він повідомив про те, що цим чиновникам загрожує до 15 років тюремного ув'язнення. За його словами, прокуратура планує до осені направити в суд кримінальні провадження проти затриманих чиновників.

Новини України за 14 липня: перейменування Кіровограда та затримання керівників ОПЗ

Фото: Матіос повідомив, що Ткаченко і Яковлєву додатково інкримінують державну зраду

Читайте також: авторські матеріали про те, як Насиров і Данилюк шукають причину блокування відшкодування ПДВ, про те, до чого готується Юлія Тимошенко, а також інтерв'ю з генеральним директором фінансової компанії SP Advisors Ніком Пиаццей.