ua en ru

Новини України за 11 жовтня: дата зустрічі "нормандської четвірки" і обвал школи у Василькові

Новини України за 11 жовтня: дата зустрічі "нормандської четвірки" і обвал школи у Василькові Фото: лідери країн "нормандської четвірки"

Найголовніше за вівторок

Новини України та світу за 11 жовтня: повідомлення про те, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" пройде в Берліні на запрошення Ангели Меркель, у Василькові біля однієї зі шкіл завалився фасадна стіна, Володимир Гройсман заслухає голів ОДА щодо готовності до опалювального сезону 13 жовтня, в Україні не планується 7 хвиля мобілізації, а комісар РЄ Муйжнієкс скасував поїздку в РФ з-за "неприйнятних обмежень"

Зустріч "нормандської четвірки"

Зустріч лідерів "нормандської четвірки" відбудеться найближчим часом. А саме – 19 жовтня. Про це повідомив посол РФ у Франції. Ще він розповів, що на запрошення Ангели Меркель ця зустріч пройде в Берліні. Однак його повідомлення звучить як "вечеря буде проходити 19 жовтня в Берліні на запрошення канцлера Ангели Меркель з Франсуа Олландом і Володимиром Путіним". Про те, чи буде там Петро Порошенко, не уточнюється. Пізніше в АП заявили, що поки ніякого офіційного запрошення на зустріч в нормандському форматі не отримували.

Обвал школи у Василькові

Школярі однієї з шкіл Василькова радіють – занять не буде до наступного тижня. Однак причина цього, м'яко кажучи, дуже невесела – обвалилась фасадна стіна. В результаті ніхто не постраждав, але це серйозна подія не залишилася непоміченою. Так, розслідуванням інциденту займається спеціально створена комісія від Кабміну. Геннадій Зубко, який вирушив у Васильківську школу, заявив, що причиною обвалу могли бути старий фундамент або дощова каналізація. Однак остаточні результати розслідування будуть відомі після 15 жовтня. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 275 КК (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд).

Опалювальний сезон

Володимир Гройсман в ході селекторної наради заслухає голів ОДА щодо готовності до опалювального сезону. "Я хотів би почути, що немає жодних проблем перед запуском опалювального сезону",- сказав Гройсман, звертаючись до глав обласних адміністрацій. А от столиця повинна радіти, адже згідно з повідомленням КМДА, опалювальний сезон у Києві розпочнеться вже сьогодні. А взагалі з приводу опалювального сезону і всього пов'язаного з цим усіх вирішив заспокоїти Порошенко. "Я хотів би категорично спростувати чутки і плітки про неготовність до зими", - заявив він.

Мобілізації не буде. Поки

Петро Порошенко заявив, що він, як головнокомандувач ЗСУ, оголошувати сьому хвилю мобілізації поки що не планує. Ще він в черговий раз нагадав, що строковиків на фронт відправляти не будуть, указ про демобілізацію шостої хвилі він підписав, а всім демобілізованим повинні бути виділені земельні ділянки.

Комісар РЄ не поїде в Росію

Комиссра Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс відмовився їхати в Росію. Своє рішення він пояснив "неприйнятними обмеженнями", які йому намагалися нав'язати. Зокрема, скоротити тривалість його візиту за 48 годин до одного робочого дня. "Прийняття особливих умов, запитаних російською владою, було б несправедливо в принципі і неефективно для захисту прав людини в Російській Федерації", - додав Муйжнієкс.

Читайте також: авторські матеріали про те, що в Україні розпочався новий опалювальний сезон, а також про те, що буде робити Михайло Саакашвілі після поразки на виборах у Грузії.