ua en ru

У новому Кабміні буде 6 віце-прем'єрів

У новому Кабміні буде 6 віце-прем'єрів Фото: Степан Кубів буде першим віце-прем'єром

В уряді будуть, зокрема, віце-прем'єр з євроінтеграції та у справах АТО

В новому Кабінеті міністрів України буде шість віце-прем'єрів. Про це РБК-Україна повідомило джерело в стратегічному раді.

Зокрема, представник президента у Верховній Раді Степан Кубів буде першим віце-прем'єром; нардеп "Блоку Петра Порошенко" Іванна Климпуш-Цинцадзе - віце-прем'єром з євроінтеграції; міністр соціальної політики Павло Розенко - віце-прем'єром соціальної політики, але без портфеля. При цьому раніше повідомлялося, що посаду першого віце-прем'єра запропонують Віталію Ковальчуку, а посаду віце-прем'єра соціальної політики - Максиму Нефьодову.


Крім того, заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків стане віце-прем'єром з реформ, Володимир Кістіон - віце-прем'єром з справ АТО та окупованих територій, В'ячеслав Кириленко - віце-прем'єром з гуманітарного блоку.

За словами джерела, єдина невизначена на даний момент посаду - посаду глави Міненерго. Раніше нардеп від БПП Мустафа Найєм заявляв, що переговори по Кабміну затягуються через торгів по Міненерго, МЕРТ і МОЗ.

На посаду голови Мінекономіки розглядалася кандидатура нардепа від БПП Ігоря Насалика. У той же час, як розповіли РБК-Україна кілька депутатів БПП, вночі Юрій Луценко розіслав їм у Viber повідомлення приблизно такого змісту: на переговорах боролися три сторони - Петро Порошенко, Володимир Гройсман і "Народний фронт", начебто вони домовилися і вже сьогодні будуть збори коаліції та висунення.

Як повідомляють джерела РБК-Україна, сьогодні Верховна Рада не буде приймати рішення про призначення нового прем'єр-міністра, а винесе кандидатури на посаду і затвердить новий склад Кабміну.

Нагадаємо, 10 квітня в інтерв'ю українським телеканалам президент України Петро Порошенко заявив, що очікує призначення прем'єра та нової коаліції не пізніше вівторка.

"Я очікую, що не пізніше наступного тижня, бажано у вівторок, ми почуємо гарні новини з парламенту. Ті відповідальні депутати, я сподіваюся, що їх буде більшість в парламенті, що вони забезпечать створення коаліції. Це повинно бути у вівторок, що вони внесуть мені кандидатуру прем'єр-міністра, а я вже неодноразово підкреслював, що буду працювати з будь-яким прем'єром", - сказав президент.