ua en ru

Новинський заявив, що отримав громадянство України на прохання Порошенка

Новинський заявив, що отримав громадянство України на прохання Порошенка Фото: Вадим Новинський розповів, як отримав українське громадянство

Нардепу надали громадянство за особливі заслуги перед Україною

Депутат Верховної Ради України від фракції "Опозиційний блок" Вадим Новінський розповів, що стало підставою для надання йому українського громадянства. Про це він заявив з трибуни парламенту під час розгляду подання Генеральної прокуратури на зняття з нього недоторканності, передає кореспондент РБК-Україна.

"У поданні генерального прокурора написано, що Янукович задумав свій злочинний план, щоб надати мені громадянство. Так я хочу сказати генеральному прокурору, підставою надання мені громадянства колишнім президентом України було прохання міністра економіки в уряді Азарова Петра Олексійовича Порошенка. За особливі заслуги перед Україною прошу надати громадянство громадянину Новінському", - розповів нардеп.

Нагадаємо, комітет ВР з питань регламенту передав до парламенту подання генерального прокурора Юрія Луценка "Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича", в якому сказано, що комітет не отримав достатньо доказів обґрунтованості.