ua en ru

Комітет вирішив, що доказів для зняття недоторканності з Новинського недостатньо

Комітет вирішив, що доказів для зняття недоторканності з Новинського недостатньо Фото: нардеп Вадим Новинський

Питання про зняття недоторканності з Новинського буде вирішуватися у сесійній залі

Комітет Верховної Ради з питань регламенту передав у парламент подання генерального прокурора Юрія Луценка "Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича", в якому сказано, що комітет не отримав достатньо доказів обґрунтованості. Про це йдеться у висновку комітету, зачитаного сьогодні, 6 грудня, під час засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Комітет не отримав достатньо доказів для надання висновку про вмотивованість та обґрунтованість подання генерального прокурора Юрія Луценка "Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича", - йдеться у висновку комітету.

Згідно з висновком комітету, в поданні на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського є оціночні судження. При цьому генпрокурор не надав достатньо доказів провини Новинського, а лише підкреслив, що ГПУ планує їх збирати.

"Комітет не отримав достатньо доказів про скоєння злочину Вадимом Новинським, який зазначено в поданні, підписаному генеральним прокурором", - зазначив перший заступник комітету Павло Пинзеник.

За його словами, висновок комітету буде направлено голові ВР Андрію Парубію, після чого питання про надання згоди на притягнення до відповідальності Новинського буде внесене до порядку денного.

Раніше повідомлялося, що регламентний комітет ВР сьогодні розгляне залучення Новинського до кримінальної відповідальності.

Пізніше Новинський заявив, що має намір особисто бути присутнім на засіданні комітету.

Історія питання

Нагадаємо, 4 листопада ГПУ внесла до парламенту подання на зняття недоторканності з Новинського, підозрюючи його в причетності до незаконного утримання" митрополита Драбинко.

Новинський, у свою чергу заявив, що в розслідуванні ГПУ "простежується відверта політична мотивація, справа сфабрикована для того, щоб влаштувати чергову інформаційну галас і чинити тиск на опозицію".

Як раніше в інтерв'ю ЗМІ заявляв колишній заступник прокурора міста Києва Максима Ленко, показання Олександра Драбинка про його нібито незаконному утриманні є брехнею, а сам він причетний до гучній справі про викрадення двох черниць в 2013 році.

В УПЦ засудили поведінку Драбинка і закликали владу не використовувати питання Церкви для політичних маніпуляцій.