ua en ru

Новинський назвав обшуки в "Смарт-Холдингу" спробою тиску на нього самого і на парламентську опозицію

Новинський назвав обшуки в "Смарт-Холдингу" спробою тиску на нього самого і на парламентську опозицію Фото: Вадим Новинський (novynskyi.com)

Він акцентував увагу на тому, що ніхто з керівників "Смарт-Холдингу" не ухиляється від дачі показань

Депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський розповів про обшуки, які сьогодні слідчі Генеральної прокуратури провели в компанії "Смарт-Холдинг", акціонером якої він є. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Обшуки пройшли по 15 адресами - Херсон, Миколаїв, головний офіс "Смарт-Холдингу" в Києві. За останній рік це вже сьомий обшук. Вони прийшли з вимогою надати документи, які були вилучені під час четвертого обшуку. У результаті обшуку отримали тільки протокол про вилучення цих документів кілька місяців тому. Мабуть, когось дуже цікавить, хочуть зайвий раз натиснути на мене", - зазначив парламентарій.

Також, на його думку, обшуки в "Смарт-Холдингу" є тиском на опозицію у Верховній Раді.

"Це продовження низки дій щодо тиску на парламентську опозицію. Вони хочуть, щоб ми перестали говорити правду про беззаконня влади. Але нас не залякаєш - ми люди міцні", - підкреслив Вадим Новинський.

Він акцентував увагу на тому, що ніхто з керівників "Смарт-Холдингу" не ухиляється від дачі показань.

"Можна було не проводити обшуки, а просто зробити запит - їм би все відповіли і дали все, що необхідно. "Смарт-Холдинг" - чиста, чесна, прозора, відкрита компанія, що працює виключно за законами України, сплачує всі податки, - сказав народний депутат. - За дивним збігом обставин сьогодні в Херсон повинен був приїхати представник голландської фірми і укласти з Херсонським суднобудівним заводом контракт на 10 млн євро".

Вадим Новинський також відзначив "особливий інтерес" представників "Блоку Петра Порошенко" до підприємств "Смарт-Холдингу".

"Генеральну прокуратуру очолює колишній голова фракції БПП Юрій Луценко. Кримінальну справу проти одного з підприємств суднобудівного холдингу порушується за поданням народного депутата від БПП. Що так зацікавило БПП в суднобудуванні? Мабуть вони задумали кудись відпливати. Швидше б попливли і звільнили країну від свого правління. Величезна кількість людей готова пожертвувати на будівництво корабля для влади, щоб вони попливли кудись в Антарктиду і керували там пінгвінами", - заявив політик.

Він висловив думку, що замість розслідування гучних злочинів Генпрокуратура займається "політичними переслідуваннями і економічним рейдерством". Новинський також рішуче спростував звинувачення у можливому неповному заповненні декларації.

"У моїй декларації зазначено абсолютно все, що є в моїй власності. Я ніколи нічого не приховував. Я не боюся жодних перевірок і готовий все показати і розповісти", - заявив депутат.

Політик також зазначив, що оскільки чинний парламент не здатний принести мир в Україну, він повинен бути розпущений і призначені нові вибори.

"Це парламент війни. Він не вирішує головного завдання, яке так необхідно країні - відновлення миру і стабільності. Всі питання громадської думки показують, що ключове питання для українців - це питання світу", - підкреслив Новинський.

Він зробив акцент на тому, що на попередніх виборах "Опозиційний блок" йшов з гаслами світу.

"І нами зроблені всі необхідні кроки, щоб світ був досягнутий, але без коаліції жоден проект закону в зал парламенту не виноситься. Тому наші законопроекти, спрямовані на виконання Мінських угод, туди не потрапляють. Те, що ми обіцяємо людям, ми намагаємося робити в міру сил, які у нас є. Але нас всього лише 42 депутати", - зазначив парламентарій.

Він також підкреслив, що всі партії колишньої коаліції несуть відповідальність за ситуацію, яка склалася в Україні.

"Коли була створена коаліція, куди увійшли БПП, "Народний фронт", "Самопоміч", "Радикальна партія" і "Батьківщина". Всі ці п'ять партій відповідальні за стан справ в країні. Вони голосували за обрання уряду, вони підписували коаліційну угоду, в якій були прописані всі економічні кроки уряду, в т. год. і запровадження грабіжницьких комунальних тарифів. Ці кроки привели нашу країну до економічної катастрофи", - сказав Вадим Новинський.