ua en ru

Норвегія встановить на кордоні з РФ загородження через потік мігрантів

Норвегія встановить на кордоні з РФ загородження через потік мігрантів Фото: Норвегія встановить на кордоні з РФ загородження через потік мігрантів

Норвежці хочуть знати, хто потрапляє в їх країну і в Шенгенську зону

Норвегія встановить огорожу на кордоні з Російською Федерацією для зменшення кількості мігрантів з Росії. Про це повідомила начальник поліції провінції Фіннмарк, що межує з Мурманської областю, Еллен Катрін Хэтта телеканалу NRK.

За її словами, відповідне рішення було прийнято урядом Норвегії для врегулювання міграцій з боку РФ. У зв'язку з останніми подіями, норвежцям важливо знати, хто потрапляє в їх країну і в Шенгенську зону.


Як заявляє прикордонний комісар Роджер Якобсен, Норвегія вже повідомила владі Росії про будівництво загороджень.

"Це не становить складності для них (Росії - ред.), і є проблемою Норвегії, оскільки ми будуємо його з норвезької сторони кордону", - зазначив він.

Нагадаємо, наприкінці січня уряд Норвегії заявив, що буде повертати росіян, які втекли в Норвегію, додому. Але сьогодні міністр імміграції та інтеграції Норвегії Сілві Листхауг повідомила, що влада вирішила відмовитися від цієї ідеї.

Раніше повідомлялося, що прикордонні служби Литви, Латвії та Естонії посилюють контроль, і почали будівництво огорожей на кордонах, зокрема, з Росією і Білоруссю.