ua en ru

Норвегія проведе військові навчання у провінції, що межує з Росією

Норвегія проведе військові навчання у провінції, що межує з Росією Фото: провінція Фіннмарк

Однак навчання мають відбуватися далеко від російського кордону

Військові навчання за участю до 10 тисяч норвезьких, американських та британських військових будуть проведені в березні 2017 року у норвезькій провінції Фіннмарк, що межує з Російською Федерацією, передає видання NRK.

Зазначається, що навчання будуть масштабнішими за попередні зимові навчання, що відбулися у провінції два роки тому. Підкреслюється,що це будуть найбільші навчання в Фіннмарку з 1967 року.

"Про навчання було повідомлено заздалегідь і вони відбуватимуться далеко від російського кордону, тому не повинно бути ніяких причин побоюватися, що хтось буде відчувати себе спровокованим", - цитує видання прес-секретара Обʼєднаного штабу збройних сил Івара Муена.

При цьому він наголосив, що навчання у Фіннмарку "мають на меті відпрацювання швидкого переміщення підрозділів з баз у Південній Норвегії і Тромске на північ країни".

Однак у норвезькому Інституті міжнародних відносин вважають, що ці навчаннях будуть використані РФ для того, аби показати, що НАТО нарощує свою присутність в прикордонних районах.

Нагадаємо, у кінці листопада в Фінляндії заявили, що розміщення Росією "Бастіону" в Калінінградській області нагнітає ситуацію.