ua en ru

Норвегія засудила РФ за окупацію Криму і агресію на Донбасі

Норвегія засудила РФ за окупацію Криму і агресію на Донбасі Фото: Петро Порошенко зустрівся з прем'єром Норвегії Ерною Солберг

Норвезький прем'єр-міністр підтвердила принципову позицію країни щодо збереження санкцій проти Росії до повного відновлення територіальної цілісності України

У підписаній у вівторок, 18 жовтня, Спільній декларації про партнерство між Україною та Королівством Норвегія норвезька сторона чітко і недвозначно засудила Росію за незаконну окупацію Криму і агресію на Донбасі. Про це повідомив президент України Петро Порошенко, передає прес-служба АП.

Порошенко подякував прем'єр-міністру Норвегії Ерні Солберг за підтримку територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

"Така чітка позиція вашої держави для нас сьогодні дуже важлива. Переконаний, що вона стане прикладом і для держав-членів ЄС, які визнають Росію державою-агресором", - сказав президент.

Зазначається, що Солберг підтвердила принципову позицію Норвегії щодо збереження санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включаючи Крим.

У свою чергу Порошенко повідомив про ініціативи України щодо резолюції ГА ООН про стан з правами людини в АР Крим і отримав запевнення в її підтримці.

Нагадаємо, 17 жовтня президент України Петро Порошенко вперше прибув з офіційним візитом до Норвегії.