ua en ru

НКЦПФР підписала меморандуми про обмін інформацією з Нацбанком Грузії та Нацкомісією з цінних паперів Румунії

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) підписала двосторонні меморандуми про взаєморозуміння та обмін інформацією з Національним банком Грузії та Національною комісією з цінних паперів Румунії, повідомляє прес-служба НКЦПФР.

"Підписані документи надзвичайно важливі не тільки для українського регулятора, а й для сторін, з якими укладено договори. Певен, що підписання меморандумів дасть нам можливість більш тісно співпрацювати з грузинським та румунським регуляторами ринків цінних паперів. Тепер між нашими регуляторами створена єдина система обміну професійним досвідом та інформацією, що допоможе функціонуванню ринків всіх сторін. Сподіваємось, що таке взаєморозуміння між країнами дасть реальні результати та покладе початок створенню нових проектів міжнародного рівня", - зазначив голова НКЦПФР Дмитро Тевелєв.

Зміст меморандумів передбачає, що від цього часу сторони надаватимуть один одному взаємну допомогу в межах своїх повноважень в частині обміну інформацією, проведення перевірочних заходів, виявлення несанкціонованих операцій на фондових ринках країн, регулювання діяльності уповноважених осіб та ін.

Читайте також: НКЦПФР схвалила порядок збільшення та зменшення статутного капіталу публічного й приватного акціонерних товариств