ua en ru

НКРЕКП затвердила методики розрахунку тарифів на розподіл і поставку електроенергії

НКРЕКП затвердила методики розрахунку тарифів на розподіл і поставку електроенергії Фото: засідання комісії (nerc.gov.ua)

Нові тарифи мають набути чинності з 1 грудня

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила методики тарифоутворення для розподілу та постачання електричної енергії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформацію на сайті НКРЕКП.

Повідомляється, що комісія затвердила порядок формування тарифів на послуги з розподілу електричної енергії; методику розрахунку тарифу на послуги постачальника універсальних послуг; порядок формування цін на універсальні послуги; методику розрахунку тарифу на послуги постачальника "останньої надії"; порядок формування ціни, за якою здійснюється поставка електричної енергії постачальником "останньої надії".

У той же час голова комісії Оксана Кривенко підкреслила, що для своєчасного введення нового ринку електричної енергії всім ліцензіатам з розподілу та постачання електричної енергії необхідно прискорити подачу документів для встановлення нових тарифів з 1 грудня 2018.

Прийняті на засіданні НКРЕКП документи вступають у силу з дня, наступного за днем його опублікування в "Урядовому кур'єрі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НКРЕКП ініціює forensic аудит "Енергоатому".

У вересні Кабмін затвердив вимоги до уповноваженого банку ринку електроенергії.