ua en ru

Нікому не гарантую місця в складі збірної України, - Шевченко

Нікому не гарантую місця в складі збірної України, - Шевченко Фото: Андрій Шевченко (ffu.ua)

Наставник розповів про завдання національної команди

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко розповів про своє головне завдання в національній команді. Про це наставник сказав в інтерв'ю програмі "Профутбол".

"Зараз головне - результат. Два роки ми будували команду, вводили нових гравців і поставили певну стратегію. Головне зараз - потрапити на чемпіонат Європи. Якщо ми не потрапимо - це значить, що я своє завдання не виконав", - підкреслив Шевченко.

Головний тренер збірної також розповів про принципи комплектації команди.

"Я нікому не гарантую місця в складі. Це футбол, це нормально. Збірна - це не клуб. У футболістів немає контракту зі збірною. У них повинно бути бажання приїжджати, допомагати, грати для своїх глядачів, бажання повинно виходити від серця, а не від контракту.

Не повинно бути ніяких образ, вони професіонали і повинні все розуміти. Чекаю від них стовідсоткової віддачі. До початку відбору, а не тоді, коли я викликав їх. Є ігри, коли хтось буде потрібен, хтось буде не потрібен. Для мене важливо розуміти, хоче футболіст грати за збірну, чи ні", - сказав Шевченко.

Нагадаємо, Шевченко викликав вісім гравців з інших чемпіонатів в основний склад збірної України напередодні матчів Ліги націй. Команда 6 вересня на виїзді проведе поєдинок проти Чехії, а 9 вересня у Львові "синьо-жовті" зіграють зі збірною Словаччини.