ua en ru

У Миколаївській області стався витік хімікатів

У Миколаївській області стався витік хімікатів Фото: місце події (mk.dsns.gov.ua)

За попередньою інформацією, стався витік бензолу

У Миколаївській області на станції Колосівка Веселинского району стався витік хімічно небезпечної речовини з запірної арматури цистерни місткістю 60 тонн. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Як повідомляється, повідомлення про витік надійшло в оперативно-координаційний центр Головного управління ДСНС в п'ятницю, 2 серпня, о 08:45.

За попередньою інформацією, стався витік бензолу.

"Зараз цистерна відведена за межі населеного пункту на резервні шляхи, затримок поїздів немає. Очікується прибуття аварійної бригади представника власника", - йдеться в повідомленні.

Для забезпечення пожежної безпеки залучено пожежно-рятувальне відділення 11 Державної пожарноспасательной частини, і пересувна хіміко-радіологічна лабораторія аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Миколаївській області.

Причини події встановлюються.

Фото: місце події (mk.dsns.gov.ua)

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що на Запорізькому титаномагнієвому комбінаті (ЗТМК) 28 липня стався витік тетрахлориду титану. Витік стався через протікання передавального бака.

Крім того, поблизу Білої Церкви автомобіль з хімікатами впав в річку, в результаті чого стався витік і забруднення води.