ua en ru

Миколаївський окружний адмінсуд відмовив Корнацькому у задоволенні позову до ОВК

Миколаївський окружний адміністративний суд відмовив кандидату в народні депутати Аркадію Корнацькому у задоволенні позову до окружної виборчої комісії (ОВК). Про це РБК-Україна повідомила юрист Тетяна Монтян.

"Оскільки встановлення результатів голосування законом віднесено до компетенції ЦВК, у разі встановлення факту врахування Центральною виборчою комісією протоколу ОВК, що на думку позивача не відповідає закону, позивач вправі оскаржити саме відповідний протокол ЦВК... На підставі зазначеного, суд дійшов висновку, що позовні вимоги не можуть бути задоволені", - йдеться в постанові суду.

Крім того, судді підкреслили, що "відсутність всіх необхідних додатків до протоколу у позивача не може автоматично доводити факт відсутності зазначених додатків у першому примірнику протоколу, який був наданий членами ОВК №132 до Центральної виборчої комісії".

Миколаївський окружний адмінсуд відмовив Корнацькому у задоволенні позову до ОВК

Нагадаємо, що за першими даними після підрахунку 100% голосів, в окрузі 132 перемагав представник опозиції Аркадій Корнацький з відривом у 4 тис. голосів. Вже через добу дані інформаційної системи "Вибори-2012" були змінені на користь кандидата від Партії регіонів, який і був оголошений переможцем.

Читайте також: ЦВК приступила до обробки протоколів з 132 округу в Первомайську.