ua en ru

Жодних компромісів з РФ в питанні територіальної цілісності України не буде, - Макеєв

Жодних компромісів з РФ в питанні територіальної цілісності України не буде, - Макеєв Фото: панельна дискусія "Донбас - реінтеграція чи статус-кво?" (twitter.com/UKRinPL)

За словами дипломата, російська агресія призвела до загибелі 10 тисяч українців

Жодних компромісів з Росією в питанні відновлення територіальної цілісності України не буде. Про це повідомив дипломат, політичний директор Міністерства закордонних справ (МЗС) України Олексій Макеєв під час панельної дискусії "Донбас - реінтеграція чи статус-кво?".

"Макеєв: не буде жодних компромісів з Росією в питанні відновлення територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах, включно з АР Крим і Севастополем", - йдеться у повідомленні Посольства України у Польщі.

"Макеєв: російська агресія призвела до загибелі 10 тисяч українців. Щодня гинуть люди. Росія може стверджувати, що її немає, але вона наразі займає 7,2% території України", - передає Польський інститут міжнародних відносин.

Нагадаємо, сьогодні, 26 лютого, Україна запропонувала Раді Європи низку кроків для захисту прав людини в Криму.

Пропозиції України ґрунтуються на відповідних резолюціях Генеральної Асамблеї ООН та рішеннях, які ухвалив Комітет міністрів Ради Європи у відповідь на російську агресію проти України.