ua en ru

Україна запропонувала Раді Європи низку кроків для захисту прав людини в Криму

Україна запропонувала Раді Європи низку кроків для захисту прав людини в Криму Фото: Дмитро Кулеба (uacrisis.org)

Ініційовані кроки спрямовані на припинення репресій

У День спротиву окупації Криму Російською Федерацією (РФ), 26 лютого, постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба запропонував Раді Європи зробити низку кроків для поліпшення ситуації з правами людини в Криму. Про це повідомляє прес-служба Постійного представництва України при Раді Європи.

"Ініційовані Україною кроки передбачають зусилля Генерального секретаря, Комісара з прав людини, правозахисних органів, а також держав-членів Ради Європи для припинення репресій, які російська окупаційна влада розгорнула в Криму", - йдеться у повідомленні.

Пропозиції України ґрунтуються на відповідних резолюціях Генеральної Асамблеї ООН та рішеннях, які ухвалив Комітет міністрів Ради Європи у відповідь на російську агресію проти України.

"Спротив російській окупації Криму має тривати на всіх фронтах. Основний мандат Ради Європи полягає у захисті прав людини і для неї буде абсолютно природно відігравати активну роль у цій сфері. Політика невизнання анексії – це добре, але зараз там страждають люди і вони потребують негайної допомоги", - заявив Кулеба у зв’язку з представленням комплексу кроків.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, сьогодні, 26 лютого, на міжнародному форумі "Захоплений острів: чотири роки опору" перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що міжнародні партнери повинні підтримати Україну в заявах про нелегітимність проведення виборів президента РФ в Криму.