ua en ru

Нідерланди не припиняють ратифікацію угоди про асоціацію України з ЄС, - Порошенко

Нідерланди не припиняють ратифікацію угоди про асоціацію України з ЄС, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Нідерланди не припиняють ратифікацію угоди про асоціацію України з ЄС. Про це президент України Петро Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Небезпеку, яка ще вчора здавалася неминучою, вдалося усунути. Кінцевою датою консультацій щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за результатами референдуму в Голландії було встановлено 1 листопада. Багато скептиків, і не лише в Україні, очікували, що саме сьогодні буде оголошено про рішення щодо припинення ратифікації Угоди Нідерландами", - написав він.

Небезпеку, яка ще вчора здавалася неминучою, вдалося усунути. Кінцевою датою консультацій щодо ратифікації Угоди про ас...

Опубліковано Петром Порошенком 31 жовтня 2016 р.

За словами Порошенка, протягом останніх днів вдалося провести інтенсивні переговори з партнерами з Євросоюзу. "Я особисто провів десяток телефонних розмов, в тому числі з Президентами Туском, Юнкером та Шульцем, а також з прем’єром Нідерландів Рютте", - розповів президент.

"Усім важливо пам’ятати, що Угода про асоціацію, до розробки якої я особисто маю честь бути причетним, має не лише економічне і політичне значення, але й символічне. Бо є втіленням розвитку України і її руху вперед та компасом наших реформ. Тому дуже важливо, що Нідерланди не припиняють ратифікацію і продовжать консультації", - резюмував Порошенко.