ua en ru

У Нідерландах показали знайдені на Донбасі залишки ракети "Бук"

У Нідерландах показали знайдені на Донбасі залишки ракети "Бук" Фото: залишки ракети "Бук" (twitter.com-Dobrokhotov)

Слідство не повністю впевнено, що це залишки саме тієї ракети, яка збила MH17

У Нідерландах на прес-конференції Об'єднаної слідчої групи (JIT) з розслідування катастрофи MH17 показали виявлені на Донбасі залишки ракети "Бук". Про це йдеться в опублікованому на сайті прокуратури Нідерландів звіті.

Повідомляється, що на Донбасі виявили дві частини ракети системи "Бук" із серії 9M38 - сопло і корпус. Ракетою цієї ж серії в липні 2014 року збили лайнер Малазійських авіаліній.

На корпусі двигуна нанесено номер 9 д 1318869032. В ході слідчих дій встановлено значення цього номера. 9д 131 відноситься до типу номеру ракетного двигуна типу 9M38 та/або 9M38M1. Цифра 8 - це кодове позначення виробника, а саме: Долгопрудненського науково-виробничого підприємства (Москва). Число 86 вказує на рік виробництва, і саме 1986 рік. Число 9032 є унікальним ідентифікаційним номером даного конкретного ракетного двигуна.

"Група JIT встановила, що в даному випадку мова йде про ракету системи "Бук" серії 9M38. На даний момент ще неможливо з повною упевненістю стверджувати, що обидві ці частини є частинами ракети, випущеної самохідним ЗРК "Бук", що належить 53-й бригаді", - йдеться в повідомленні.

У Нідерландах показали знайдені на Донбасі залишки ракети "Бук"У Нідерландах показали знайдені на Донбасі залишки ракети "Бук"У Нідерландах показали знайдені на Донбасі залишки ракети "Бук"

Фото: залишки ракети "Бук" (twitter.com/ChristopherJM)

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що сподівається на швидке подання звинувачень щодо причетності Російської Федерації катастрофи MH17.