ua en ru

Катастрофа МН17: Порошенко сподівається на швидке представлення обвинувачень щодо РФ

Катастрофа МН17: Порошенко сподівається на швидке представлення обвинувачень щодо РФ Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко сподівається, що прокуратура Нідерландів скоро зможе представити в суд обвинувачення проти причетних до авіакатастрофи

Президент України Петро Порошенко прокоментував висновки щодо розслідування міжнародної слідчої групи (JIT) авіакатастрофи рейсу МН17, яка сталась на Донбасі у 2014 році. Президент на своїй сторінці у Facebook висловив сподівання щодо швидкої передачі висновків у суд та представлення обвинувачень щодо Росії.

"Завдяки злагодженим діям правоохоронних органів України, Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів за сприяння партнерських служб з низки інших країн вдалося встановити "прописку" Бука-вбивці: 53 Курська зенітно-ракетну бригада Збройних сил РФ", - написав Порошенко.

Він підкреслив важливість надання додаткових доказів постачання з Російської Федерації протиповітряного комплексу, за допомогою якого було збито літак.

"Є усі підстави сподіватися, що вже найближчим часом прокуратура Нідерландів зможе представити в суд обвинувачення проти причетних до збиття літака осіб. Україна, у свою чергу, зробить усе можливе, аби дії РФ як держави, що підтримує тероризм, отримали належну оцінку у Міжнародному суді ООН в рамках розгляду ініційованої нами на початку минулого року справи", - додав Порошенко.

Нагадаємо, у четвер, 24 травня, представники міжнародної слідчої групи оприлюднили звіт результатів розслідування катастрофи МН17. Встановлено, що ракета, яка збила літак Malaysia Airlines в Україні в 2014 році, була доставлена з території РФ.