ua en ru

Нетаньяху вважає Іран і Сирію винними у втраті ізраїльського літака

Нетаньяху вважає Іран і Сирію винними у втраті ізраїльського літака Фото: Біньямін Нетаньяху (flickr.com/israelipm)

Ізраїль не дозволить Ірану встановити військову присутність у Сирії

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху поклав вину за збитий ізраїльський літак на Іран і Сирію. За його словами, Ізраїль не дозволить Ірану встановити військову присутність у Сирії, цитує главу уряду міноборони країни у Twitter.

У Тель-Авіві переконані, що втрата ізраїльського винищувача на кордоні з Сирією сталася внаслідок "масованого обстрілу" сирійськими силами протиповітряної оборони (ППО).

"Ізраїль вважає Іран та Сирію відповідальними за сьогоднішню агресію (…) Ми будемо робити все необхідне для захисту нашого суверенітету і безпеки", - запевнив Нетаньяху.

Наголошується, що цей інцидент прем'єр Ізраїлю обговорив телефоном із держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і президентом РФ Володимиром Путіним.

Нагадаємо, літак ВПС Ізраїлю збили, коли він вилетів для перехоплення "іранського" безпілотника, як це подає ізраїльська сторона. У відповідь на збиття літака Ізраїль завдав удару по "іранських цілях" на території Сирії. Іран звинуватив Ізраїль у "брехні" та заявив, що Сирія має право на "самооборону".