ua en ru

Нетаньяху і Путін незабаром проведуть переговори, - джерела

Нетаньяху і Путін незабаром проведуть переговори, - джерела Фото: Біньямін Нетаньяху (flickr.com/israelipm)

Як передбачається, Нетаньяху і Путін обговорять інцидент зі збитим Іл-20 в Сирії

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху і президент Російської Федерації Володимир Путін незабаром проведуть переговори через інцидент зі збитим російським Іл-20 в Сирії. Про це з посиланням на джерела в уряді Ізраїлю повідомляє Walla.

Як повідомляє Reuters, на умовах анонімності ізраїльський чиновник повідомив, що розмова відбудеться "незабаром", інших подробиць він не повідомив.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Міністерстві оборони Російської Федерації (РФ) звинуватили Ізраїль у катастрофі російського військового літака Іл-20 в Сирії. Так, в РФ заявили, що "прикриваючись російським Іл-20" ізраїльські льотчики "підставили його під вогонь засобів ППО Сирії". Таким чином, в Міноборони РФ визнали факт того, що Іл-20 збили системи ППО Сирії.

У свою чергу, Ізраїль заявив, що причиною катастрофи Іл-20 є безладний вогонь сирійських систем протиповітряної оборони (ППО). Крім того, повідомлялося, що Ізраїль має намір ділитися інформацією з урядом РФ для розгляду інциденту і підтвердження фактів в цьому розслідуванні.

Зазначимо, російський військовий літак Іл-20 був випадково збитий ППО урядових сил Сирії в ніч на 18 вересня. В результаті катастрофи загинули 15 російських військових.