ua en ru

Негода на Закарпатті: кількість підтоплених домоволодінь зросла до 48

Негода на Закарпатті: кількість підтоплених домоволодінь зросла до 48 Фото: рятувальники відкачують воду з колодязів і підвалів будинків

Загиблих і травмованих унаслідок негоди немає

Унаслідок негоди у Закарпатській області сталося підтоплення 48 домоволодінь у трьох населених пунктах Рахівського району. Загиблих і травмованих унаслідок негоди немає, повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зазначено, що 26 червня внаслідок сильної локальної зливи, в районі с. Луги, Рахівського району, сформувався інтенсивний місцевий стік із потужними селевими потоками, який за рахунок захаращеності відходами лісу та побутовим сміттям спричинив підтоплення прибережних смуг та попередньо 48 дворогосподарств у 3 населених пунктах Рахівського р-ну (с. Луги, с. Богдан, с. Видричка).

Інформація уточнюється комісіями сільських рад, які здійснюють подворовий обхід.

"Станом на 09:00 27 червня внаслідок розчищення підмостових опор, придорожніх канав та русел гірських потічків вода зійшла самоплином. Рівень води у річці Біла Тиса поступово зменшується", - йдеться в повідомленні.


Для відкачки води з колодязів та підвальних приміщень житлових будинків залучено 2 одиниці техніки та 11 людей особового складу від Управління ДСНС у Закарпатській області.

"Станом на 15:00 було відкачано близько 300 куб. м води", - доповіли у відомстві.

Крім того, повідомляється, що електропостачання відновлено бригадами РЕМ у всіх населених пунктах Рахівського району. Проїзд по автодорозі місцевого значення Рахів-Богдан-Луги забезпечено.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Рахівському районі Закарпатської області 26 червня внаслідок несприятливих погодних умов сформувався інтенсивний місцевий стік із потужними селевими потоками, який спричинив підтоплення прибережних смуг та 33 домогосподарств.